Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Lisi Niesner/File Photo/File Photo
annonse
annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini har nylig kritisert flere EU-topper kraftig. Han mener at globalistisk politikk, tvunget på den europeiske befolkningen av overstatlige byråkratier, ødelegger Europa. 

– Folk som Juncker og Moscovici har ødelagt Europa og vårt land, sa Salvini, etter kraftig kritikk mot hans regjering fra flere EU-kommisærer.

Salvini mener at Brüssel har «støttet økonomiske grep som har gjort Italia fattig», og sier at han ikke bryr seg om klager fra byråkrater som EU-kommisjonens president Juncker, og EUs økonomisjef Pierre Moscovici. Den italienske innenriksministeren sa at han vil forenes med likesinnede krefter i andre EU-land før EU-valget neste år, og kjempe for å få unionen til å respektere nasjonal suverenitet.

annonse

– Jeg vil med glede gjenoppbygge et nytt Europa ved valget i mai. Jeg jobber kun for det gode, og for fremtiden til det italienske folk, erklærte Salvini.

Disse kommentarene fra Salvini kommer kun to dager etter at han proklamerte at hans land er lei av «fornærmelsene som kommer fra Paris og Brüssel». EUs økonomisjef Moscovici sa blant annet følgende under en OECD-konferanse i Paris sist onsdag:

– Som ungarerne, har italienerne valgt en definitivt euroskeptisk og fremmedfientlig regjering, som i innvandrings- og budsjettrelaterte spørsmål prøver å komme unna europeiske forpliktelser.

Innenriksminister Salvini avfeide imidlertid disse kommentarene.

annonse

– Det er ingen rasisme eller fremmedfientlighet i Italia, men endelig en regjering som er valgt av folket, som blokkerer for menneskesmuglere og stenger havnene, sa han.

Resett rapporterte nylig at EUs Pierre Moscovici ønsker å føre en felles økonomisk politikk for eurolandene. Det vil si at landene i eurosonen overlater ansvaret for innkreving av skatter og offentlig pengebruk til EU, og gir avkall på sin suverenitet. Dette for å stanse «populismen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon