Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 618
 •  
 •  
 •  
 •  

Mandag kom nyheten om at Regjeringen foreslår å kutte statsstøtten til HRS med en halv million kroner, fra 1 835 000 kroner til 1 335 000. Dette har vekket kraftige reaksjoner i innvandringskritiske kretser, og nå ønsker HRS å danne en ny organisasjon, en Folkeaksjon for Norge.

Svært mange har vært kritiske til kuttforslaget. I regjeringspartiet FrP har både Sylvi Listhaug og Per Willy Amundsen fremmet krass kritikk av grepet. Listhaug skrev på Facebook at kuttet var «smålig og unødvendig». Amundsen har varslet at FrP vil ha omkamp om kuttforslaget.

– De kaster penger etter Venstre og venstresidens politiske venner, noe som gjør det ekstra provoserende. Dette bør ikke bli stående. Jeg har allerede varslet Jan Tore Sanner om at vi ikke kommer til å sitte stille og akseptere dette.

Nå har imidlertid HRS og daglig leder Rita Karlsen tatt til orde for å danne det de kaller en egen maktkanal: Folkeaksjon for Norge. Dette skal være et partipolitisk uavhengig organ, og skal ha Norges beste som rettesnor for sitt arbeid.

– Nå er det nok. Nå bør vi ta grep. Politikerne har bevist at de ikke evner det, for ingenting skremmer dem. Ikke engang folket som sørger for at de har de posisjonene de har. Det vises bare til at partiet har så og så mange prosent, til kjøttvekta, eller så kan ett eller annet miniparti sette (en eller annen) regjering i fare. Og vi finner oss i det? spør Rita Karlsen.

HRS vil administrere aksjonen enn så lenge, men skriver også at dersom engasjementet blir høyt, så er det mulig man ikke kan det på lang sikt. De lover at det ikke skal koste å være medlem, dersom planen blir virkelighet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 618
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]