Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Mandag kom nyheten om at Regjeringen foreslår å kutte statsstøtten til HRS med en halv million kroner, fra 1 835 000 kroner til 1 335 000. Dette har vekket kraftige reaksjoner i innvandringskritiske kretser, og nå ønsker HRS å danne en ny organisasjon, en Folkeaksjon for Norge.

annonse

Svært mange har vært kritiske til kuttforslaget. I regjeringspartiet FrP har både Sylvi Listhaug og Per Willy Amundsen fremmet krass kritikk av grepet. Listhaug skrev på Facebook at kuttet var «smålig og unødvendig». Amundsen har varslet at FrP vil ha omkamp om kuttforslaget.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– De kaster penger etter Venstre og venstresidens politiske venner, noe som gjør det ekstra provoserende. Dette bør ikke bli stående. Jeg har allerede varslet Jan Tore Sanner om at vi ikke kommer til å sitte stille og akseptere dette.

Nå har imidlertid HRS og daglig leder Rita Karlsen tatt til orde for å danne det de kaller en egen maktkanal: Folkeaksjon for Norge. Dette skal være et partipolitisk uavhengig organ, og skal ha Norges beste som rettesnor for sitt arbeid.

annonse
Reklame

– Nå er det nok. Nå bør vi ta grep. Politikerne har bevist at de ikke evner det, for ingenting skremmer dem. Ikke engang folket som sørger for at de har de posisjonene de har. Det vises bare til at partiet har så og så mange prosent, til kjøttvekta, eller så kan ett eller annet miniparti sette (en eller annen) regjering i fare. Og vi finner oss i det? spør Rita Karlsen.

HRS vil administrere aksjonen enn så lenge, men skriver også at dersom engasjementet blir høyt, så er det mulig man ikke kan det på lang sikt. De lover at det ikke skal koste å være medlem, dersom planen blir virkelighet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.