Jon Helgheim (Frp) på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jon Helgheim: I en tråd på Facebook om FNs migrasjonspakt skriver du at: «Mange er bekymret for FNs plan for lovlig migrasjon av 244 millioner mennesker til Europa.» En slik plan eksisterer IKKE, det er kun oppkonstruert på diverse nettsteder.

Men det finnes mange andre høyst reelle innvandringsrelatert: trusler mot samfunnet, også fra FN. «Vi i FrP jobber hver dag for å bekjempe uansvarlig innvandringspolitikk!» og at «Regjeringen har ikke besluttet å signere noe som helst.»

Jeg skulle ønske du hadde rett, men regjeringen har allerede signert. Det ble, slik jeg forstår det, gjort i Marrakesh i Marokko den 2. Mai i år da Norge sluttet seg til Rabat-prosessen. Document omtalte saken den 4 juni og opplyste at Det norske Utenriksdepartementet bekreftet at Norge var tilstede under møtet i Marrakesh og var representert ved politisk rådgiver i Utenriksdepartementet, Bård Thorheim fra Høyre.

annonse

Du har dessverre også delvis feil når du skriver at det ikke eksisterer en plan for lovlig migrasjon av 244 millioner mennesker til Europa. Selv om avtalen ikke nevner noen konkrete tall er det tydelig at avtalens intensjon er å forhindre ulovlig innvandring ved å gjøre den lovlig.

Hvorfor denne kveruleringen over semantikk Helgheim? Avtalen er ille nok, hvorfor forsvarer du den i stedet for å jobbe mot den?

Migrasjonspakten, Global Compact

I juli 2018 ble representanter for et flertall av FN-landene enige om en migrasjonspakt. Den kalles Global Compact, og er designet å fremme innvandring og multikulturalisme, samt initiere tiltak for å forhindre motstand mot masseinnvandring. I tillegg må signatarene også arbeide for å gjøre pressen mindre kritisk til innvandring.

annonse

Global Compact er et viktig skritt mot en enda mer globalisert verdensorden. Statens signatar forplikter seg til å arbeide for å gjennomføre avtalen i sine respektive land. Allerede i desember i år møter medlemsstatene i FN i Marokko for å undertegne avtalen.

Avtalen er til nå avvist av USA, Ungarn og Australia og det ser ut som om Østerrike også vil takke nei. At den Norske regjeringen ikke har tenkt å signere er nytt for meg, men forhåpentligvis vet du noe jeg ikke vet. Om det er tilfelle innrømmer jeg gjerne at jeg har tatt feil om deg.

Hva er det for en avtale?

Avtalen kalles Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration. Det tar sikte på å stoppe ulovlig migrasjon ved å gi lovlige veier til innvandrere som de kan bruke. En signatur av avtalen betyr også at man forplikter seg til å se migrasjon som et ubetinget gode. Avtalen sier:

«Migration has been part of the human experience throughout history, and we recognize that it is a source of prosperity, innovation and sustainable development in our globalized world, and that these positive impacts can be optimized by improving migration governance.»

annonse

Globalistene i FN ser migrasjon som en viktig del av deres agenda, og som noe som gir oss rikdom og innovasjon. Et eventyr vi har hørt før, blant annet i 2015 da hjernekirurger, astrofysikere og alle andre høytuddannede migranter strømmet inn over EUs grenser. Migrasjonspakten inneholder i alt 23 mål, som underskrivere skal arbeide for.

Er dette noe Fremskrittspartiet kan stå inne for i møte med velgerne?

Er migrasjonspakten juridisk bindende?

Jeg er fullstendig klar over at migrasjonspakten ikke er en juridisk bindende avtale for Norge, men en intensjonsavtale. Akkurat som alt annet fra FN i saker som klima og menneskerettigheter, er det svært viktig. Dette er internasjonale avtaler vi blir med i, og i migrasjonspakten er det planer for hvordan vi skal implementere det i de enkelte land. Med andre ord, selv om det ikke er en lov, menes det at de grunnleggende ideene i avtalen bør ende med å være lover og tiltak i de landene som signerer det.

Hvorfor skal Norge signere en slik intensjonsavtale som tar landet vårt i feil retning?

Hvorfor er det viktig for Norge?

Migrasjonspakten inneholder en rekke mål som kan bety mer innvandring til Europa. I tillegg er det et uttrykk for multikulturalistisk ideologi, inkludert et mål om å håndtere pressen.

Ønsker du svenske tilstander i Norge?

annonse

Hvorfor leder migrasjonspakten til mer innvandring?

Migrasjonspaktens hovedformål er å sikre lovlige veier for innvandrere. Man vil derfor avskaffe ulovlig innvandring ved å gjøre det lovlig. Men ikke bare det. Det er også ønskelig å sikre at mottakerlandene øker inkluderingen av innvandrere. Avtalen sier:

«This Global Compact recognizes that safe, orderly and regular migration works for all when it takes place in a well-informed, planned and consensual manner. Migration should never be an act of desperation. When it is, we must cooperate to respond to the needs of migrants in situations of vulnerability, and address the respective challenges. We must work together to create conditions that allow communities and individuals to live in safety and dignity in their own countries. We must save lives and keep migrants out of harm’s way. We must empower migrants to become full members of our societies, highlight their positive contributions, and promote inclusion and social cohesion. We must generate greater predictability and certainty for States, communities and migrants alike. To achieve this, we commit to facilitate and ensure safe, orderly and regular migration for the benefit of all.»

Avtalen sikrer blant annet familiegjenforening og rettigheter til innvandrere som kommer fra områder som er rammet av klimaendringer. I tillegg ønsker man å gjøre arbeidsstyrken mer mobil, slik at innvandrere som ønsker å forbedre sine økonomiske forhold, har bedre muligheter til å migrere til Europa.

Er dette Fremskrittspartiets politikk?

Hvordan fremmer avtalen multikulturalisme?

I mål 16 er det veldig klart at signatarlandene skal fremme gjensidig respekt for kulturer, tradisjoner og tro blant både innvandrerne og befolkningene i mottakerlandene. Initiativer og programmer må lanseres for å fremme aksept av mangfold. Signatarene forplikter seg dermed eksplisitt til å støtte multikulturelle aktiviteter, og avtalens mål er dermed svært ideologisk ved at det fremmer både “mangfold” og multikulturalisme.

Er Fremskrittspartiet blitt multikulturalister?

Hvordan påvirker migrasjonspakten pressen?

Migrasjonspakten inneholder flere mål for å redusere vertsbefolknings motstand mot masseinnvandring. Blant annet arbeider mot såkalt “fremmedhat” og “rasisme” gjennom mer kontroll over den offentlig debatten.

Blant annet heter det:

«We commit to eliminate all forms of discrimination, condemn and counter expressions, acts and manifestations of racism, racial discrimination, violence, xenophobia and related intolerance against all migrants in conformity with international human rights law. We further commit to promote an open and evidence-based public discourse on migration and migrants in partnership with all parts of society, that generates a more realistic, humane and constructive perception in this regard. We also commit to protect freedom of expression in accordance with international law, recognizing that an open and free debate contributes to a comprehensive understanding of all aspects of migration.»

Det er klart at det som er beskrevet i det ovennevnte, er på ingen måte hva det kaller en “åpen og fri debatt”. Dette fremmer ikke akkurat et positivt debattklima for FrPere. Men det er mye mer alvorlig enn dette, spesielt journalister og media må tilpasses for å støtte den globalistiske agendaen:

«Promote independent, objective and quality reporting of media outlets, including internet based information, including by sensitizing and educating media professionals on migration-related issues and terminology, investing in ethical reporting standards and advertising, and stopping allocation of public funding or material support to media outlets that systematically promote intolerance, xenophobia, racism and other forms of discrimination towards migrants, in full respect for the freedom of the media.»

Om Norge skriver under på denne avtalen med Fremskrittspartiet i regjering vil jeg hevde at dere nok en gang har undervurdert oss medlemmer totalt, glem reduksjonen i støtten til HRS, økningen i bomstasjoner og kvoteflyktninger.

«Så kan stormen legge seg» skrev noen i en kommentar til ditt forsøk på å berolige bekymrede Fremskrittsparti-medlemmer.

Jeg kan love deg at stormen bare har begynt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon