Jon Helgheim (FRP) Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Ole Sivertsen spør i et åpent brev hvorfor jeg skriver at det ikke eksisterer en plan for lovlig migrasjon av 244 mill. mennesker. Dette skriver jeg fordi det ikke eksisterer en slik plan.

Global Compact for Migration (GCM) eksisterer, men de mange artiklene som ble laget om at det er en plan for lovlig migrasjon av 244 mill. mennesker, hovedsakelig fra Afrika til Europa, er bare tull.

Hvem som helst kan lese dokumentet selv og vil raskt finne ut at det ikke står et ord om økt innvandring fra Afrika til Europa.

annonse

Det finnes mer enn nok av høyst reelle innvandringsrelaterte trusler som må tas tak i, det er derfor ikke behov for å konstruere noe. Den største trusselen knyttet til innvandring er naive og dumsnille politikere i Europa som fører en hodeløs innvandringspolitikk. Dette klarer de helt fint på egenhånd, uten å signere et eneste dokument.

Når Jonas Gahr Støre inviterte 10 000 syrere som ble til 30 000, gjorde han det fordi han var naiv og ville fremstå som raus, ikke fordi det finnes et dokument som påla han dette. Når Angela Merkel sa at Tyskland kan ta imot 500 000, så er det et utbrudd av dårlig dømmekraft, ikke så mye annet.

GCM er et dokument med gode og dårlige sider. Avtalen har et overordnet mål om at det skal bli mindre migrasjon ved å jobbe for mer stabilitet i utsatte områder, slik at mennesker ikke blir tvunget på flukt. Alle land skal bestemme sin innvandringspolitikk selv og det legges opp til bedre samarbeid om grensekontroll og lignende, for å stoppe ulovlig migrasjon. Det legges opp til et globalt krafttak mot menneskesmugling og ulovlig migrasjon.

Et stort problem i dag er at en del land nekter å ta imot sine egne borgere dersom vi vil tvangsreturnere dem, I GCM pålegges alle land å ta imot sine egne borgere og anerkjenne at all retur ikke kan være frivillig. For å håndheve en streng innvandringspolitikk er det avgjørende viktig med returavtaler, dette vil kunne bli enklere å få til med GCM.

annonse

Mange har laget store poenger av at det står mye om lovlig migrasjon i dokumentet. At man skal legge til rette for lovlig migrasjon betyr ikke at mer migrasjon skal bli lovlig. Det betyr bare at man skal tilrettelegge bedre for migrasjon som allerede i dag er lovlig. Likevel kan dette føre til forventninger om at det skal tilrettelegges for mer arbeidsinnvandring, noe jeg er svært skeptisk til.

Selv om det slås fast at hver nasjon skal bestemme sin egen politikk, kan slike avtaler være med på å skape forventninger om at nasjoner skal endre sin politikk i liberaliserende retning, noe FrP er sterkt imot. Den høye innvandringen fra ikke-vestlige land de siste tiårene har store samfunnsøkonomiske kostnader og vil før til økte skatter og dårligere velferdstjenester for vanlige folk.

Vi har vært gjennom noen ekstraordinære år med enorm innvandringspress mot Norges grenser. FrP har i regjering gjort betydelige innstramminger, og prognosene for 2018 viser at dette nå får stor effekt ved at innvandringen til Norge stuper. Den største gruppen som nå kommer er familieinnvandring, her er det fortsatt rom for betydelige innstramminger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon