Elizabeth Warren. (Photo by Joseph PREZIOSO / AFP)
annonse

Vi skal ikke forvente at NTB har full oversikt over alt som skjer i amerikansk politikk, men som resten av hovedstrømsmediene, er de sterkt farget, og skriver saker som er godt egnet til å sverte President Donald J. Trump.

Dette var også tilfellet da NTB journalist Frode Kvam skrev at Senator Elisabeth Warren oppfordrer Trump til å gjøre opp for seg, å betale 1 million dollar til en organisasjon som jobber med rettigheter for kvinner fra urfolk i USA.

Så får vi se om NTB skriver om den meget sterke uttalelsen fra Generalsekretær Chuck Hoskin Jr. i Cherokee Nation, den største føderale organisasjonen for urfolk fra Cherokee folket. Han skriver:

annonse

«En DNA test er ubrukelig hvis den ikke kan bestemme stammetilhørighet. Nåværende DNA tester skiller ikke engang på om urfolk stammer fra Nord- eller Sør-Amerika.»

Warren hevder altså å tilhøre Cherokee folket, men det vil ikke lederen for Cherokee folket være med på og kaller Warrens påstander om å være av indiansk herkomst en hån.

«Å bruke en DNA test til å hevde en forbindelse til Cherokee Nation, selv en vag forbindelse, er upassende og gal. Senator Warren undergraver urfolkets interesser med hennes fortsatte krav om å tilhøre urfolket.»

annonse

Breitbart, som i likhet med Resett har et meget godt og oppegående kommentarfelt til sine artikler, følger opp i artikkelen Cherokee Nation blasts Elisabeth Warren’s DNA test as «mockery» and «inappropriate».

Selv om du tror på Warrens gentest skriver Breibart at hun i beste fall kan være 1/64 eller 1/1024 del urfolk, og professor Carlos D. Bustamante fra Stanford, som uttaler seg til Boston Globe i artikkelen hvor Warren angivelig skal bevise sin Cherokee tilhørighet, innrømmer at han har brukt prøver fra Mexico, Peru og Colombia for å representere Cherokee indianere.

Breitbart skriver også om at mange demokrater er urolige for at Warren skal ødelegge for de viktige mellomvalgene 6. november. Demokratene satser alt på å vinne tilbake Huset og Senatet, men de er i økende grad nervøse for at Republikanerne beholder majoriteten i begge kamrene av Kongressen.

Hvis Warren stiller som presidentkandidat i 2020 skal det bli en interessant kamp mellom Trump og Pocahontas.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse