annonse
annonse

I løpet av de siste dagene har SJWs på venstresiden i engelskspråklige land, særlig USA, slått seg vrange på grunn av en meme, som de mener er «dehumaniserende». Memen forestiller en person som er blottet for evne til å tenke selv, og som nesten robotisk resiterer retorikk han har lært på rams. Mange på venstresiden og såkalte Social Justice Warriors (SJW), har følt seg truffet, og utrykket dette i sosiale medier.

Resett har tidligere publisert en informativ sak, med forklaring til mange av de vanligste begrepene innen engelskspråklig identitetskultur, som særlig har fått fotfeste ved amerikanske og britiske universiteter.

En meme er et annet ord for et humoristisk bilde av en person eller figur, som brukes for å beskrive en bestemt type personlighet. Stereotypene sitter løst, og det legges tekst på bildene som beskriver hva den latterliggjorte personligheten gjør eller sier.

annonse

Den britiske YouTuberen Paul Joseph Watson tar opp flere eksempler i sin nyeste video om oppstusset rundt bildet. Den aktuelle memen kalles NPC, som står for Non Playable Character, det vil si en ikke-brukerstyrt spiller fra videospill, en programmert bot. Deres handlinger i videospill er alle bestemt på forhånd ved koding.

Memen spiller således på stereotypen om venstreradikale, feminister og SJWs som personer som stort sett bare gjentar de samme flosklene man har blitt lært, eller programmert, til å mene. Man gjentar de samme tingene, uansett hva den andre sier. Memen har spredt seg i sosiale medier, og dette har medført reaksjoner fra venstrevridde personer, som mener at memen er «dehumaniserende».

– Enhver som ironisk bruker begrepet NPC i referanse til noe som helst annet enn videospill er automatisk en nazist i min bok, skriver en opprørt Twitter-bruker.

annonse

En annen person skriver på Tumblr at det kan være Russland som står bak, og at Putin-regimet prøver å skape borgerkrig i USA.

– Jeg antar at den som startet å fremme denne meme søkte å ytterligere dehumaniserende deres opposisjon ved å forbinde dem med NPC-spillere fra videospill som er lette å drepe. Noen prøver å ta oss mot borgerkrig. Russland, antar jeg, skriver vedkommende.

Paul Joseph Watson forteller i sin video at de som føler seg truffet av det spøkefulle bildet ofte later som om de ikke bryr seg, for så å reagere hysterisk likevel.

– Det er også denne merkelige skjevheten i at de avfeier NPC som en patetisk lekeplassfornærmelse som ikke er verdig oppmerksomhet, men så skriver de strevsomme artikler etter artikler etter artikler, der de er trigga på grunn av den. Det er det samme som skjedde med «soyboys». Hva skjer med barn som reagerer på fornærmelser på lekeplassen? De blir utsatt for den samme fornærmelsen igjen og igjen, fordi det åpenbart påvirker dem.

Det er morsomt fordi det er sant, konstaterer Watson.

– NPC-memen fornærmer venstresiden, fordi den er hovedsakelig sann. Venstresiden har popularisert en kultur av skruppelløs ideologisk intoleranse. Venstresiden har fullstendig avvist meningsmangfoldet. Når Taylor Swift ber folk om å stemme demokratisk, er det en beundringsverdig oppfordring til handling. Men når Kanye bare foreslår at svarte mennesker vurderer å ikke stemme demokratisk, blir han latterliggjort og kalt gal.

YouTuberen sier også at venstresiden ikke kan lage memes. Ifølge Watson har de ikke lenger sans for humor og komedie, fordi de hele tiden prøver å unngå å krenke noen.

– Venstresiden klarer ikke vågal humor, fordi de alltid går på eggeskall. De er alltid livredde for å krenke noen. Det er derfor de drepte komedien, slår han fast.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon