KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 1.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Knut Arild Hareide går mot nederlag på landsmøtet 2. november. Av de 190 delegatene er det 103 som så langt har bestemt seg og 64 % av dem vil stemme for at KrF går i regjering med H, FrP og V. Kun 36 % støtter Hareides valg av Ap. Oslosenter-kumpanene Bondevik og Steensnæs mobiliserer det de kan, men det er ikke nok.

Fra fylkesårsmøtet i Rogaland lørdag går hele 15 av de 16 delegatene inn for at KrF skal søke regjeringsmakt med dagens regjering. Det ser dårlig ut i Hordaland også.

Og nå er desperasjonen til å ta og føle på. I et intervju med VG søndag prøver Hareide å overbevise delegatene om å stemme for å gå inn i en Ap-regjering fordi Støre er kristen og tror på Gud.

VG skriver følgende: «KrF-leder Knut Arild Hareide ser ikke bort fra at Ap-leder Jonas Gahr Støres kristne ståsted kan tippe usikre delegater over på den rødgrønne siden.»

– At det har en viss betydning ser jeg ikke bort ifra, sier Hareide.

Men selvfølgelig: i det Hareide har plantet ideene i hodet på leserne, tar han liksom avstand fra det.

VG skriver: «Selv om Jonas Gahr Støre offentlig har sagt at han er kristen, vil ikke det ha noe å si for rådet Hareide skal gi landsmøtet fra talerstolen om snaue to uker.»

– Jeg kommer ikke til å legge vekt på det, men det er klart at relasjonen har betydning, selvfølgelig, sier Hareide.

Han innrømmer at det kan være en fordel for hans syn at de som sitter i landsmøtesalen vet at Ap-lederen er kristen, skriver VG.

– Det er ikke negativt. Det har noe betydning, men er ikke avgjørende, sier Hareide.

Kommentar

Nå har Jonas Gahr Støre tidligere blitt beskyldt for å passe bedre i Høyre enn i Ap gitt hans mange millioner i banken og villa på Ris. Men nå forstår vi at Jonas Gahr Støre er et dypt troende menneske, som egentlig burde vært KrF-medlem (også).

For som Ståle Wig skrev i Aftenposten: «En påskemorgen i 2014 klatret Jonas Gahr Støre opp på Hallingskarvet, så utover Norge og sa høytidelig til seg selv: «Ja». Som Moses med steintavlene kom han ned og ble leder av Arbeiderpartiet.»

Jonas fremstilte det i sin tid nesten som et «kall» å skulle være Ap-leder. De som har møtt ham, kjenner ham som et menneske med den høyeste aktelse for seg selv. Ja, Jonas har ikke bare et kall fra Gud, vi kan endog mistenke ham for å være selveste Gud.

Eller i det minste Guds sønn.

Jeg synes du skal ta det helt ut på landsmøtet, Knut Arild og si det som det er: Den lenge lovede gjenkomsten til Jorden har skjedd. Jesus er tilbake, og han kaller seg nå «Jonas Gahr Støre». Det var ikke til Oljeberget han steg ned, men til Hallingskarvet.

Hvis ikke det overbeviser delegatene 2. november, så vet ikke jeg (min arme rå).

NB. Det ryktes nå at Erna Solbergs mottrekk blir å hevde at Sylvi Listhaug er Jomfru Maria. Landsmøtet 2. november blir ulidelig spennende.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]