Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

KrF-leder Knut Arild Hareide har innkalt til et ekstraordinært landsstyremøte mandag ettermiddag i kjølvannet av årsmøtet i Rogaland KrF, meldes det søndag kveld.

– Det innkalles til ekstra landsstyremøte på telefon i morgen, om prosedyrer for delegatvalg fra årsmøtene, står det i innkallingen, som er sendt ut på tekstmelding.

Delegatvalget så langt går i Hareides disfavør. 64 % går mot hans råd og vil heller inn i dagens regjering. Og det er lite som tyder på at det vil snu. Så hva vil han ha med landsstyret på?

Det dreier seg om å få med flere delegater fra mindretallet, hans egen side. Fylkesvalgene skal nå heller speile representativt forholdstall, snarere enn at «vinnerne tar alle» delegater. Reglene skal altså endres underveis i konkurransen. De skal dikteres fra toppen.

Dette kommer til å skape enda mer uro i partiet. Skulle regelendringene mot formodning endre fordelingen så mye at Hareide skulle vinne til slutt, vil resultatet uansett bli omstridt. Og det er et eksistensielt valg. Sårene vil bli dype.

Hareides fremtid og ettermæle står på spill, og det gjør også Bondeviks klamme hånd. Det er klart de er desperate nå. Men å endre reglene, vil neppe gjør mer for dem enn å skape et mindre ydmykende tap under avstemmingen på det varslede landsmøtet 2. november.

For realiteten er at du ikke har partiet ditt med deg, Knut Arild. Dere feilberegnet.

Og kanskje du heller skulle erkjenne det og be landsstyret utsette hele landsmøtet. Bring fram din gråtkvalte stemme og si at du ikke vil dra partiet gjennom en slik opprivende prosess.

Nok er kanskje nok (allerede) nå.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]