Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix

RFrankrikes president Emmanuel Macron har kommet med nok en trussel mot de såkalte Visegrad-landene i Sentral-Europa, Ungarn, Polen, Tsjekkia og Slovakia. Den radikale presidenten, som er svært upopulær på hjemmebane, mener at land som ikke ønsker å ta imot migranter må bli møtt av negative økonomiske sanksjoner.

annonse

Macron har tidligere utropt seg til europeiske, nasjonalkonservative krefters fremste fiende i storpolitikken. I samtale med media fra alle de fire nevnte Visegrad-landene gjentok presidenten sin supermarked-metafor for samarbeid mellom EU-land, der han hevder at medlemsstater er nødt til å akseptere EU-samarbeidet i sin helhet, uten å reservere seg mot noe.

– Vi har et kollektivt behov for sammenheng og solidaritet: Vi kan ikke dra fordel av det europeiske budsjettet uten å demonstrere solidaritet hva gjelder migrasjon, sa den omstridte presidenten til Visegrad-mediene.

Videre advarte Macron mot konsekvensene av et krympende EU-budsjett.

– Vi kan ikke prøve å redusere våre bidrag til det europeiske budsjettet uten å forstå hva det indre markedet bringer. Om vi vil drepe Europa, burde vi fortsette som dette, sa han.

Presidenten er imidlertid svært upopulær hos sitt eget folk. Resett rapporterte for en stund siden at hele 71 prosent av det franske folk i en undersøkelse sa seg misfornøyde med Macron som statsoverhode.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.