I havnebyen Karachi satte demonstranter fyr på bildekk i protest mot frikjennelsen av Asia Bibi. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Asia Bibi, den kristne kvinnen som onsdag ble frikjent i pakistansk høyesterett etter å ha blitt dømt til døden for blasfemi, vil flytte til utlandet.

Asia Bibis bror James Masih sier hun ikke er trygg i Pakistan og at hun har levert inn nødvendige papirer for å igangsette prosessen med å flytte til utlandet. Masih sier ikke noe om hvor søsteren ønsker å dra. Frankrike og Spania har tilbudt henne asyl.

Asia Bibi hadde dødsdommen hengende over seg i åtte år etter at hun i 2010 ble dømt til døden for blasfemi etter å ha fornærmet profeten Muhammed. Bakgrunnen for dommen var en krangel den kristne fembarnsmoren hadde med muslimske kvinner i 2009.

annonse

Saken tiltrakk seg internasjonal oppmerksomhet og ble raskt den mest profilerte av de mange blasfemisakene i Pakistan.

Høyesterettens avgjørelse onsdag har blitt møtt med stor motstand fra islamister som har krevd at Bibi måtte henrettes. Islamistpartiet Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP), som krever at også dommerne i høyesterett må dø, sto i spissen for flere demonstrasjoner torsdag.

– Vi vil ofre våre liv og kommer ikke til å snu, sa TLPs leder Khadim Rizvi til sine tilhengere under en demonstrasjon i storbyen Lahore.

annonse

I hovedstaden Islamabad var veier sperret og skoler stengt, og i flere byer hadde myndighetene utplassert politi og soldater for å beskytte offentlige bygninger.

Statsminister Imran Khan oppfordrer til ro. I en fjernsynssendt tale onsdag kveld advarte han protestledere mot å sette statens tålmodighet på prøve.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon