Migranter ved Bosnias grense mot Kroatia. Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP
annonse
annonse

Ifølge østerriksk etterretning venter over 20 000 migranter i Bosnia-Hercegovina på å krysse grensen til Kroatia, og med det ta seg inn i EU. Mange av dem skal være bevæpnede. Dette rapporterer Kronen Zeitung.

Illegale migranters forsøk på å bryte seg inn i Europa har blitt mer voldsomme, og både kroatiske grensepolitibetjenter og migranter er blitt skadet i sammenstøt siden midten av oktober, da migranter begynte å slå leir ved den bosnisk-kroatiske grensen, etter å ha blitt gitt falske opplysninger om at Kroatia planla å åpne sine grenser.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA rapporterer lokale medier at migrantene sender ungdom og barn mot grensepolitiet, mens de roper om at betjentene skal «åpne grensen», mens horder av unge menn angriper politiet, kaster steiner og andre gjenstander.

annonse

– Kroatene prøver veldig hardt å håndtere dette alene, og har til og med plassert ut spesialstyrker i området, heter det i en uttalelse fra det østerrikske innenriksdepartementet.

Østerrikske tjenestepersoner fremholder at langt de fleste av migrantene er menn, og at de er bevæpnede med kniver.

– Flere migranter ankommer – det er ingen flere familier og det er nesten ingen kvinner igjen. 95 prosent av disse migrantene som forsøker å bryte seg gjennom er unge menn, nesten alle av dem er bevæpnet med kniver. En grensepolitimann har allerede blitt stukket, heter det videre i uttalelsen til Kronen Zeitung.

annonse

Ifølge Østerrikes innenriksdepartement kommer de fleste av migrantene fra Pakistan, men det er også mange iranere, algeriere og marokkanere. De skal også være utstyrt med forhåndsbetalte debitkort, som de har fått av UNHCR. Resett rapporterte forleden om de forhåndsbetalte kortene, som er blitt gitt til migranter som del i et samarbeid mellom EU, FN og MasterCard, for å finansiere de illegale migrantenes reise til Europa. Norge er med og finansierer dette tiltaket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon