Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Hvordan folk uttrykker seg har blitt gjenstand for de voldsomste okk og jamringer de siste årene. Det er ikke måte på hvor mye hets, sjikane og ufint språk rundt omkring. Resetts kommentarfelt blir stadig vekk fremstilt som kloakkens oppsamlingsplass. Der får man sitt pass påskrevet og vel så det. Huff og huff.

Men det er altså en motreaksjon på gang. For noen dager siden var det Lan Marie og Eivind, sistnevnte selv en berømt og kapabel sjikanør, som et «samlet politisk Norge» hadde sympati med. Og i går var det Document-redaktør Hans Rustad som var forferdet over at ordet «møkkakjerring» hadde sluppet gjennom kommentarfeltet hans og blitt brukt om en politijurist som Document selv hadde avslørt i løgn.

– Jeg steilte. Var det mulig? Hvis det hadde skjedd måtte det ha skjedd en glipp og innholdet var sikkert fjernet. Trodde jeg. Men nei, der sto det svart på hvitt, og flere lesere hadde hengt seg på, skriver han.

annonse

Rustad er tydelig på at ingen får kalle andre for «drittkjerring» i Documents kommentarfelt.

Koker suppe på Moxnes spiker

Stort sett er det jo venstresiden og de politisk korrekte som bærer seg over alt det ufine språket til de som ikke er så dannet som dem selv. Det er deplorables som er ute og går. Og det har blitt lett å spre folkelige, muntlige utsagn nå som internett og sosiale medier preger hverdagen.

annonse

Men så viser det seg jo at slikt språk brukes av de fleste segmenter av befolkningen. Fra folk som Sumaya Jirde Ali, Lars Gule og Eivind Trædal kommer det saftige gloser med nokså ufint innhold. Så hva er nå konsekvensene? Jo, de blir gått etter i sømmene selv.

Og denne gang er det noen som har tipset ABC Nyheter om Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Moxnes tok godt i, da Rødt for første gang i historien var invitert til å tale på Norsk Tjenestemannslags landsmøte, skriver ABC Nyheter.

– Carl I. Hagen sier det godt selv, han har aldri sett den prinsipielle forskjellen på et bilverksted og et sykehus. Så Carl Ivar trenger nye briller, eller ny hjerne, sa Moxnes til latter og applaus fra deler av salen.

Moxnes klarte altså å få en ellers lei og sliten forsamling fagforeningstryner (nei, fy) til å le. Det burde han ha honnør for. Men nei da, ABC Nyheter kommer trekkende med en humørløs professor ved UiB, en Resett for øvrig har omtalt tidligere, til å «ta avstand» fra den stakkars kommunisten og proletaren Moxnes.

– Uheldig for den offentlige samtalen, sier professor i retorikk ved Universitet i Bergen, Jens E. Kjeldsen til nettstedet.

annonse

Han mener Moxnes’ uttalelse om Carl I. Hagen er problematisk, fordi det er et personangrep rettet mot en bestemt person, skriver ABC.

Og Moxnes må krype til korset. Han vet hva bermen kan gjøre med ham. Han er en del av den selv.

– Hvis professor Kjeldsen tror jeg tar til orde for hjernetransplantasjon på min mangeårige politikerkollega Carl I. Hagen, så beklager jeg det. Det mener jeg naturligvis ikke, sier Moxnes i en kommentar.

– Hva mener du? Kan du se det at det er uheldig? Spør ABC nyheter

– Jeg legger meg flat, svarer Moxnes.

Kommentar

Hadde jeg skrevet denne teksten til forsvar for en Frp-er som hadde uttalt seg om hjernetransplantasjoner for politiske motstandere, er det forutsigbart hva Twitter-venstre hadde sagt. Fy skam, dette viser hvor onde og ufine disse høyrepopulistene er.

Det er derfor med glede jeg kan ta kommunisten Bjørnar Moxnes i forsvar.

Dette var helt greit, Bjørnar, og du skal være stolt over å kunne få forsamlingen av LO-pamper til å le av en såpass platt vits.

Stå på som du stevner og ikke la deg kue av dine egne metoder. Det er mange som kunne trenge en ny hjerne, og da bør det bli sagt rett ut!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon