(Photo by LUCAS BARIOULET / AFP)
annonse
annonse

Nylig publisert statistikk fra det franske innenriksdepartementet har avslørt en massiv økning i antall mord i landet. Dette kommer som en overraskelse på myndighetene som ventet at drapstallene skulle legge seg på et lavere nivå etter de ekstraordinære tallene etter terrorangrepene i Paris og Nice i 2015 og 2016. Dette rapporteres av Libération.

Statistikk fra perioden 2017-2018 viser en økning i antall mord på 20 prosent sammenlignet med perioden 2014-2015.

Statistiker Chris Rizk sier at økningen stort sett går ubemerket av franskmennene.

annonse

– Kampen mot terrorisme har blitt sikkerhetsprioritering nummer en, og henviser hverdagslig sikkerhetsproblematikk til bakgrunnen, sier Rizk, som også opplyser om at det er en generell trend med økende forekomster av drap i vesteuropeiske land.

Den generelle volden har også økt kraftig i Frankrike, og tilfeldige voldshendelser har økt spesielt mye. Ifølge visse estimater blir hele 777 slike tilfeldige voldshandlinger utført hver eneste dag i landet.

Den økende volden og kriminaliteten, særlig sentrert til de innvandrertette forstedene til franske storbyer, har medført at flere ledende politikere har grepet inn eller advart mot utviklingen. Den islamkritiske politikeren Philippe de Villiers har sagt at hans bror general Pierre de Villiers har advart president Emmanuel Macron om situasjonen.

Ifølge de Villiers, sa broren følgende til presidenten:

annonse

– Dersom forstedene blir opphav til videre og enda voldeligere opptøyer, vil vi ikke ha noen måte å møte dem på: vi mangler midlene, vi mangler mennene. Dette er realiteten i den franske politiske situasjonen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon