Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB SCANPIX
annonse
annonse

I Sverige er det som kjent ikke resultatene som teller, men den gode vilje og riktig verdigrunnlag. En ny etat er fortsatt løsningen på ethvert problem, virkelig eller innbilt. Likestillingsmyndigheten ble etablert i januar i år, med 50 ansatte og en ledelse på seks, kvinner alle sammen.

Her burde det etter genuslæreboka ligge an til den reneste idyll. Men akk, allerede etter 10 måneder viser en intern kartlegging utført av bedriftshelsetjenesten at 70 prosent av de ansatte kjenner seg så dårlige at de er i riskosonen for helseproblemer.

Over halvparten sier at de har søvnproblemer og riskerer utmatting på grunn av stress, ifølge Sveriges Radio. Samme undersøkelse viser også at både mobbing og trakassering forekommer på arbeidsplassen.

annonse

Det positive er at de ansatte synes å trives med hverandre. Så spørsmålet er om det er den helkvinnelige ledelsen som er problemet? Generaldirektør Lena Eeg tar det fulle ansvar og ser svært alvorlig på saken. Nå skal de sammen med fagforening og verneombud se hvordan etaten skal kunne gå videre.

Likestillingsmyndigheten har som statlig oppdrag å analysere likestillingsproblem og støtte andre myndigheter i arbeidet med likestilling. Av prosjektene som er støttet av etaten har bl.a. organisasjonen «MENSEN – Forum for menstruasjon fått en halv million kroner for å arbeide for menssertifisering av arbeidsplasser og å bryte menstabuer i arbeidslivet».

Av dette kan de som ikke vet bedre, lett villedes til å tro at Sverige er et land uten store problemer.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon