Moshe Lion. Photo by MENAHEM KAHANA /
annonse
annonse

51,5 mot 48,5. De ortodokse jødenes ordførerkandidat vant ordførervalget i Jerusalem. Jerusalem er den byen i Israel hvor de fleste ortodokse og ultra-ortodokse jødene bor. Deres kandidat Moshe Lion var støttet av de ultra-ortodokse partiene Sha og United Torah Judaism.

Men Lion hadde neppe vunnet over den sekulære kandidaten Ofer Berkovitch uten støtte fra det sekulære, men sterkt høyreorienterte partiet til Avigidor Lieberman.

Lieberman gikk onsdag av som Israels forsvarsminister i protest mot at regjeringen aksepterte en våpenhvile med Hamas på Gazastripen, og mot at Netanyahu har godkjent økonomisk hjelp fra Oman til Gaza. Han har lenge argumentert for en fullskala krig mot Hamas, uten å vinne gehør hos statsminister Benjamin Netanyahu. Noe Resett.no har skrevet om tidligere. Partiet hans ligger til Høyre for Netanyahus konservative Likud-parti.

annonse

Lions motkandidat Ofer Berkovitch ble ifølge den israelske avisen Israel Hayom støttet av Jerusalems sekulære velgere, under slagord om kamp for et mer “tolerant Jerusalem”. Stemmer fra IDF-soldater var ennå talt opp da denne saken ble skrevet, men forventes ikke å påvirke utfallet, selv om det store flertallet av soldater er sekulære.

«I forbindelse med en seiersfest i hovedstaden sa Lion: “I kveld valgte Jerusalem det som forener oss og bringer oss sammen. Jeg, med Guds vilje, har tenkt å være ordfører for alle Jerusalems innbyggere, de som stemte for meg og de som ikke gjorde det.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon