Fra Rotherham, Storbritannia. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
annonse
annonse

Seks menn av pakistansk opphav blir fengslet for såkalt grooming og mishandling av fem mindreårige jenter i Storbritannia, etter en åtte måneder lang rettssak, der retten har blitt meddelt historiene om hvordan mennene ødela sine ofres barndom. Dette rapporterer BBC.

Pakistanerne Mohammed Imran Akhtar, Nabeel Kurshid, Asif Ali, Iqlak Yousaf, Salah El-Hakam og Tanweer Ali ble fredag dømt i Sheffield Crown Court, for grov mishandling og voldtekter av barn. Til sammen er de funnet skyldige for 22 tilfeller av seksuelle utnyttelse av barn. Overgrepene fant sted i tidsrommet 1998 til 2005.

Ifølge lokale medier viste ikke noen av mennene noen tegn til anger over forbrytelsene de er funnet skyldige i, som inkluderer voldtekt, usømmelig overfall og frihetsberøvelse.

annonse

Et av ofrene fortalte retten at hennes barndom ble «stjålet vekk» fra henne da hun ble utsatt for overgrepene. Hun har medgitt at hun ble tvunget til å ha sex med «minst 100 asiatiske menn» før hun fylte 16 år. Begrepet «asiatisk» eller «asian» brukes i Storbritannia for å betegne alle personer med bakgrunn fra Asia, inklusive pakistanere, som er grovt overrepresenterte i disse groomingsakene. Det sistnevnte offeret var bare 13 år da overgrepene begynte.

Paul Williamson ved National Crime Agency (NCA) har under prosessene konstatert at gjerningsmennene selv trodde de stod over loven.

– Mennene brukte vold og trusler og trodde at de ikke kunne røres av ordensmakten, erklærte Williamson.

Da hun forkynnet dommen, fastslo dommer Sarah Wright følgende :

annonse

– Hver og en av dere utførte, tilrettela eller oppmuntret til de seksuelle overgrepene mot disse unge jentene på deres egen måte. Hver og en av de fornærmede ble i dette tilfellet groomet, tvunget og truet. Hver og en av dem ble groomet. Hver og en av dere groomet [dem]. Dere kan ikke ha vært i tvil om at de fornærmede var ekstremt sårbare.

Mike Duffy fra påtalemyndigheten Crown Prosecution Service har erklært i en uttalelse at mennene bevisst forgrep seg på hjelpeløse tenåringsjenter.

– Disse mennene forgrep seg bevisst på unge, sårbare jenter, de groomet og utnyttet dem, heter det i uttalelsen fra Duffy.

Gjerningsmennene Mohammed Imran Akhtar, Nabeel Kurshid, Iqlak Yousaf, Tanweer Ali og Salah El-Hakam ble idømt fengsel i henholdsvis 23, 19, 20, 14 og 15 år. Den syvende mannen kan ikke navngis av jurister årsaker, og vil få sin dom forkynnet på et senere tidspunkt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon