Illustrasjonsbilde. Foto: Wikimedia Commons. Per Pettersson.
annonse
annonse

Den populære og omstridte politikeren Hanif Bali anser at Sveriges mottak av flyktninger burde ligge på null, inntil man har klart å løse alle problemene med utenforskapsområdene. Sverige har tatt i mot så mange at de ikke klarer mer, sier Bali ifølge Expressen.

Hanif Bali representerer Moderaterna (M) i Riksdagen. Han er omstridt på grunn av en direkte og konfronterende stil – særlig på sosiale medier – men han er også svært populær: Kun partileder Ulf Kristersson fikk flere kumuleringer enn Bali ved sist valg.

Hanif Bali var nylig i en krangel med sosialdemokraten Torbjörn Jerlerup, som til slutt endte med at Bali kalte Jerlerup «din dumme ape». Nylig skapte han furore ved å stille spørsmål til en somalier som klagde over å bo trangt: – Hvorfor har du fortsatt å produsere avkom?

annonse

Hanif Bali er født i Iran i 1987, og kom til Sverige som 3-åring. Han er svært kritisk til flyktningepolitikken og vil presse kvotene ned mot null mens man forsøker å integrere de som allerede har kommet:

– Vi har tatt imot for mange og vi har et kjempestort problem med boliger og utenforskap.

Hanif Bali syns ikke dette er en kontroversiell uttalelse:

annonse

–Moderaterna har besluttet at vi skal ta imot så mange flyktninger vi kan håndtere. Hvor mange dette er, får man selv vurdere. Min vurdering sier null. Hvis noen andre lander på et annet tall, får de gjerne argumentere for dette. Det kan bli ganske underholdende.

I det politiske kaoset i Sverige for tiden er det nesten slik at man går og venter på hvem som «blunker først». Hanif Balis utspill vil garantert tas positivt imot hos SD. Et stort flertall av både M- og KD-velgere ønsker et samarbeid med SD, og Hanif Bali har lenge vært en forkjemper for et slikt samarbeid. Disse tre partiene vil uansett ikke få flertall tilsammen, men det kan endres hvis de innleder et samarbeid og det i tillegg utlyses nyvalg.

Moderaternas partisekretær har gjennom sin assisterende pressesjef gitt uttrykk for at de ikke ønsker å kommentere Balis utspill.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon