(Photo by ASIF HASSAN / AFP)

For tre uker siden ble den kristne pakistaneren Asia Bibi frikjent av den pakistanske høyesteretten for anklager om blasfemi. Underrettene hadde dømt henne til døden. Men frikjennelsen har ikke gjort det slutt på Asia Bibis problemer. Nå sitter hun i forvaring for å bli beskyttet mot en rasende islamistisk mobb som truer med å ta livet av henne.

annonse

Også hennes familie føler seg i livsfare, og flytter fra sted til sted for å unngå ekstremister som følger etter dem, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Hennes juridiske team og tilhenger er også i fare, skriver Daily Mail, og selv om flere land – inkludert Spania, Frankrike og Canada – har indikert villighet til å tilby dem asyl, har ingenting ennå materialisert seg.

Et land som ikke har tilbudt Asia Bibi asyl er Storbritannia. Britiske myndigheter har avvist den kristne pakistaneren Asia Bibis ønske om å komme til Storbritannias, angivelig for å blidgjøre visse miljøer i landet, og fordi man er redde for muslimsk terror, ifølge Huffington Post, gjengitt i en tidligere artikkel i Resett.no.

John Pontifex, fra organisasjonen Aid to the Church in Need UK (ACN) som har støttet Bibi siden hennes blasfemidom i 2010, sier til Guardian at familien er ekstremt redd, skriver Daily Mail. Han forteller at familien har fortalt ham at islamske ledere går fra hus til hus i deres nabolag og viser bilder av familiemedlemmer på deres telefoner, på jakt etter dem.

Resett.no har tidligere skrevet om truslene mot de tre høyesterettsdommerne som frikjente Asia Bibi. «Alle tre fortjener å bli drept. Deres sikkerhetsvakt, deres sjåfør eller deres kokk kan drepe dem», sa en av stifterne av det islamistiske partiet TLP ifølge British Pakistani Christian Association etter at dommen var gjort kjent.

I en tale kalte han landets statsminister for «et jødisk barn», fordi statsministeren lovet å beskytte den frikjente kristne pakistaneren. Alle som er assosiert med et blasfemisoffer, kan bli målet for brutale og dødelige angrep, konstaterte organisasjonen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.