Illustrasjonsbilde. (Foto av AAMIR QURESHI / AFP)
annonse
annonse

Resett har publisert flere artikler om Asia Bibi, den pakistanske kristne kvinnen ble frikjent i høyesterett for anklagene om blasfemi, og dermed slapp unna dødsstraff og om de hatske reaksjonene frikjennelsen ble møtt med fra pakistanske islamister. De har truet med å drepe dommerne som frikjente henne, og laget en hatefull sang som oppfordrer til å henge Asia Bibi. Men de ble advart av Pakistans president. Etter sigende skal det være inngått en avtale om å avslutte demonstrasjonene.

«Alle tre fortjener å bli drept. Deres sikkerhetsvakt, deres sjåfør eller deres kokk kan drepe dem», sier en av stifterne av det islamistiske partiet TLP ifølge British Pakistani Christian Association. Han kaller landets statsminister for «et jødisk barn». Alle som er assosiert med et blasfemisoffer, kan bli målet for brutale og dødelige angrep, konstaterer organisasjonen.

Samtidig er det laget en sang der hovedbudskapet er: «Gi oss ikke strøm! Ikke gi oss vann! Bare heng Asia Bibi»

annonse

Demonstrasjonene med høylytte rop om å henge den kristne kvinnen, har fått Pakistans statsminister Imran Khan til å advare islamistene. Ifølge opplysninger gitt til British Pakistani Christian Association fra menneskerettighetsaktivisten Jibran Khan, har de pakistanske myndighetene snakket direkte med familien til Asia Bibi og bekreftet at de ikke vil gi etter for ekstremistenes krav.

Imran Khan advarte protestantene den 31. oktober om at han ikke vil tolerere langvarige infrastrukturavbrudd. «Vi vil ikke tillate noen skader. Vi vil ikke tillate at trafikken blokkeres,» sa statsministeren, og truet med aktiv handling dersom opptøyene fortsetter.

 

annonse

 

«Statsminister Imran Khan ga en veldig sterk tale og opptøyene og demonstrantene vil bli stoppet,» sier en venn av familien, Joseph Nadeem.

 

På fredag kveld ble det rapportert at demonstrantene vil avslutte demonstrasjonene etter en avtale med regjeringen. Hva avtalen går ut på er ennå ikke kjent.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon