Illustrasjonsfoto: Pixabay/C_Scott
annonse

Dagens generasjon er blitt så opptatt av å forsøke å bevise at kvinner kan gjøre alt det menn kan gjøre. Faktisk så opptatt av dette at man glemmer en essensiell ting her. Når kvinner gjør alt de kan for å bli som en mann, så mister de sin unikhet.

annonse

Kvinner ble ikke skapt for å kunne gjøre alt en mann kan. De ble skapt for å gjøre alt det en mann ikke kan.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Dagens feminisme er regelrett feilslått. Ved å skape en kjønnsnøytral forestilling i samfunnet, hvor kjønn ikke har noen betydning, går man imot alt som naturen står for. Det er en grunn til at vi har forskjellige kjønn. I dyreverdenen er en ukjønnet formering noe som vil danne individer som er genetisk identiske med opphavet. Det er kun de enkleste former for liv som bakterier og encellede grønnalger feks. som driver med dette.

Det er grunn til å tvile på om dagens kvinnesyn ser for seg likheter med encellede skapninger. Det er nok mer et forsøk på å utjevne alt fra overgrep og underkastelse som helt klart har forekommet så lenge verden var mannsdominert, at kvinner nå krever å bli likestillt med mannen på absolutt alle områder.

annonse
Reklame

Vi ser også at de som tiltrekkes av det samme kjønn, og sågar de som ønsker å bytte kjønn, utnytter denne «bølgen» av #Metoo hysteri som vi har vært vitne til. Nå skal ingen lenger kunne utsettes for overgrep eller forskjellsbehandling på grunn av kjønn. Det er nok åpenbart kvinneklubben grei sin visjon. For gutteklubben grei er ikke lenger like mektig som den var, og bra er sikkert det.

Men gjør det egentlig verden noe bedre at kvinner «blir» menn?

Den tradisjonelle forestillingen om at mannen er på jobb og kvinnen er hjemme og steller hus og passer barn, er ute for lengst. Du finner ingen husmorskoler lenger i dagens samfunn. Slike skoler ville nok ha blitt sett på som diskriminerende i dag. Underfundig er det jo at de som mener dette, både kvinner og menn, også er de samme som mener at islam har sin rettmessige plass i vestlige samfunn, selv om det ikke finnes noe mer kvinneundertrykkende enn nettopp islam.

Hvordan man enn vrir og vender på dette, så vil det alltid være en forskjell mellom mann og kvinne. Vi er ulike fordi vi utfyller roller som er viktige både for familien og samfunnet. Mannen er beskytteren, den som skal skape trygghet i hjemmet. Kvinnen er den omsorgsfulle, den som holder familien sammen. Å forsøke å viske ut denne naturlige delen av skaperverket er dømt til å mislykkes i lengden.

Det fins kvinner som er bedre skikket enn menn til å være beskytteren, og det fins sågar menn som er bedre på omsorg. Men dette er ikke normen. Det er ikke slik alt er bygd opp. Verden har en tendens til å regulere alt tilbake til normalen hvis noe eller noen gjør ting som går imot måten naturen er bygd opp på. Det er imidlertid ikke alltid det skjer, og da er følgene som regel katastrofale.

Istedet for å forsøke å minimalisere forskjellene mellom oss, så burde vi heller dyrke det vi er best på. Det fungerer som regel alltid best. Kvinnen er unik og spennende, mystisk og utfordrende.

Det ville vært veldig synd om det fantastiske kunstverket som en kvinne faktisk er, skulle forsvinne i en sky av testosteron.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse