Kontreadmiral Louise K. Dedichen flankert av forsvarssjef Sverre Diesen og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, etter at hun fredag ble den første kvinnelige offiser på admiralgradsnivå i norsk forsvarshistorie. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Det krever et hårete bryst for å stikke hode inn i et vepsebol fullt av kvinnelig østrogen med rett til å skyte. Det er det fanden ikke mange som tørr.

Helge Lurås har fremmet en sak om kvinnefrigjøring og deres påvirkning på vårt land sitt forsvar. Spørsmålet han stiller er enkelt.

Har kvinners inntog i vårt forsvar svekket vår forsvarsevne. Er deres inntog i vårt forsvar politisk styrt, altså kjønnskvotert, eller er det ut ifra operativ forsvarsmessig kompetanse? Og kan dette bekreftes?

Forsvaret selv har konkludert for lenge siden. Det er kjønnsmessige forskjeller og det er satt forskjellige kriterier for opptak. Styrkemessig ligger kvinner langt under menn. «På mange områder blir Forsvaret opplagt bedre av flere kvinner, men på det viktigste området blir vi det ikke.»

annonse

Harald Høiback, oberstløytnant ved Forsvarets høgskole skriver i sin artikkel i klare ordelag at vi mister stridsevne med kvinner i vårt forsvar.

– At vi vil ha flere kvinner i Forsvarets spisse ende er helt ok, men da må vi også akseptere at stridsevnen faller. Og vi må tørre å si at det er en pris vi er villige til å betale. Så viktig synes vi faktisk like rettigheter er i dette landet.

Altså vi skal akseptere at vår forsvarsevne blir svekket ved å selektere inn kvinner i forsvaret under lavere standard.

Er dette kompensert på noen måte? Ved økte bevilgninger? Antall personer i vårt forsvar? Hvordan kan vi akseptere et svakere forsvar for vårt samfunn, for vårt land på bekostning av kvinners rett til å delta?

annonse

Phil Stewart skriver klart og tydelig i sin rapport fra 2015 at kvinner er etter studier utført av forsvaret selv, påviser en betydelig svekket forsvarsevne.

Kontreadmiral Louise K. Dedichen som selv er kjønnskvotert inn i sin stilling Hun hadde nok «en dagen derpå» opplevelse når hun leste Helge Lurås sin kronikk. Og uten å bruke de små grå så fyrer hun av ifra hoften. Lite gjennomtenkt og ikke spesielt taktisk for en som sitter i glasshus.

Helge Lurås har her startet en debatt som kan ta fyr. Det er ikke lite hårete å by opp til et slikt ball når en vet hvem man skal danse med.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon