FNs hovedforsamling Foto: Manuel Elias / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 4.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Mindre enn to uker før signering oppgir kun 15 prosent av de spurte nordmennene i en undersøkelse at de kjenner til FNs migrasjonspakt, som Solberg-regjeringen har besluttet å signere i Marokko den 10. desember.

Avtalen, som Regjeringen sier ikke er juridisk forpliktende, betegnes likevel som en «migrasjonspakt» som vil legge føringer på medlemslandene. I tillegg til USA, Australia og Israel har flere europeiske land så som Polen, Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Ungarn og nå sist Sveits varslet at de ikke kommer til å signere avtalen. Regjeringspartiet FrP har tatt uformell dissens i saken. Det finnes nå norsk oversettelse av avtalen på Regjeringens nettsider.

I en landsomfattende spørreundersøkelse som Sentio har gjennomført på vegne av Resett svarer hele 85 prosent av de spurte at de ikke kjenner til Global Compact for Migration. Kun 15 prosent av deltakerne i undersøkelsen svarte bekreftende på at de vet om avtalen. Sentio har spurt et representativt utvalg på 1000 personer. Intervjuene ble gjort i perioden 20. til 26. november.

Spørsmål fra Sentios undersøkelse for Resett.no

Hele 90 prosent av de under 30 år kjenner ikke til migrasjonspakten og de minst ignorante er i aldersgruppen 30-34 år, men likevel hadde bare 19 prosent av disse kunnskap om avtalen.

Hvis en ser til partitilhørighet, så er det Fremskrittspartiets velgere som er mest opplyste om migrasjonspakten. 26 prosent av partiets velger vet om avtalen. Senterpartiets velgere har minst kjennskap til migrasjonspakten, bare 11 prosent av velgerne til det euroskeptiske partiet kjenner til avtalen.

Partitilhørighet til de som “kjenner/kjenner ikke” til avtalren, Fra Sentios undersøkelse for Resett.no
Vil du at Norge skal signere FNs Migrasjonspakt?

Når en så spør om de vil at Norge skal signere avtalen, så svarer hele 69 prosent «vet ikke», 23 prosent svarer at de er for signering og kun 8 prosent er imot.

Fra Sentios undersøkelse for Resett.no

Også under dette spørsmålet er det forholdsvis store variasjoner mellom partiene. Blant Sosialistisk Venstrepartis tilhengere finnes det et klart flertall som er tilhengere av avtalen, og hele 36 prosent av dem vil at avtalen skal signeres. Fremskrittspartietes velgere er det gruppen som skiller seg ut, kun 10 prosent av FrP-velgerne ønsker at Norge signerer avtalen.

% presentasjon av “for eller imot” at Norge signerer FNs migrasjonspakt. Sentios undersøkelse for Resett.no

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]