Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 10.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett har fått tips fra leserne om at Solberg-regjeringen nå har bestemt at Norge skal slutte seg til FNs migrasjonspakt. Dette bekreftes tirsdag formiddag av Utenriksdepartementet.

Resett har ved flere anledninger omtalt den omstridte Global Compact for Migration, et nytt rammeverk for migrasjon, som FN ved IOM har promotert, blant annet ved å hevde at masseinnvandring er «uungåelig, nødvendig og ønskelig». Pakten vil blant annet innebære at det åpnes for nye «legale veier» for migranter som ikke er flyktninger, og begrensninger i hva pressen kan skrive om migrasjon. Avtalen skal etter planen skrives under den 10. desember.

Foto: Skjermdump fra Twitter.

USA og Ungarn var tidlig klare på at de ikke ønsket å være med på denne avtalen. Også Australia har vist motstand, og har signalisert at de kan komme til å avstå fra å underskrive avtalen. Nylig ble det klart at også den konservative regjeringen i Østerrike vil avstå fra GCM.

Norge har vært med på forhandlingen om avtalen, og ifølge Regjeringen har norske forhandlere fått gjennomslag for flere av kravene sine. Det har likevel vært noen usikkerhet knyttet til om Norge villet slutte seg til, da Fremskrittspartiet nylig erklærte at dette var en avtale de er imot.

Regjeringen har ennå ikke offentliggjort om de har tatt en endelig beslutning om tilsluttelse til avtalen. Resett har imidlertid fått tips fra en leser om at beslutningen er tatt, og at Norge vil slutte seg til pakten. Dette bekreftes av Utenriksdepartementet tirsdag ettermiddag.

– Ja, det stemmer at regjeringen har besluttet dette og at Norge vil gi en grundig stemmeforklaring når vi slutter oss til 10. desember, slik at det blir klart særlig hva vi ikke forplikter oss til. Det vil komme en pressemelding snart som redegjør for dette, sier en av UDs ansatte til Resett.

På sine nettsider har Regjeringen lagt ut informasjon om avtalen og litt om hva den innebærer.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 10.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]