Illustrasjonsfoto: Tobias Arhelge/Shutterstock

På grunn av det store antallet politibetjenter med innvandrerbakgrunn i Berlin, befinner de språklige ferdighetene til politibetjentene i den tyske hovedstaden seg i fritt fall. Dette rapporterer Deutsche Welle.

annonse

Tanja Knapp er sjef ved Berlins politiakademi. Hun fortalte mandag bystyret i Berlin at rekrutter til politiet burde droppe kursing i engelsk, etter at det har fremkommet at et vesentlig antall av dem har «fundamentale vanskeligheter» når det kommer til tyske språkferdigheter, inkludert korrekt staving, tegnsetting og tekstforfattelse.

– Selvfølgelig gir det mening å kunne snakke engelsk med hovedstadens mange turister. Men, om den påkrevde basiskunnskapen i tysk er for lav, burde fokuset være på tysk, sa Tanja Knapp til lokalpolitikerne i Tysklands hovedstad.

Ifølge Deutsche Welle er mange av de nye rekruttene til politiet av innvandrerbakgrunn, i tillegg skal nivået på rekruttenes tidligere skolegang varierer sterkt.

Resett har tidligere rapportert at lekkede lydopptak har avslørt at rekrutter til med innvandrerbakgrunn til Berlin-politiet, spesifikt av arabisk og tyrkisk opphav, har svært lav kompetanse i muntlig og skriftlig tysk, i tillegg til at politiet er blitt infiltrert av kriminelle.

I opptaket ble det også avslørt at politistudenter av innvandrerbakgrunn har truet andre, tyske politistudenter med vold, i en klasse der halvparten av studentene hadde innvandrerbakgrunn.

En instruktør ved akademiet setter i lydopptakene ord på endringene i kulturen ved politiakademiet, som har fulgt det demografiske skiftet mot flere betjenter med utenlandsk bakgrunn.

– Dette er ikke kolleger, det er fienden. Dette er fienden i våre rekker og jeg har aldri følt en sånn fiendtlighet i denne klassen, sa instruktøren.

Tidligere er det også blitt rapportert at arabiske, kriminelle gjenger har infiltrert politiet i Berlin. Politiledelsen har eksempelvis fortalt at de ved en anledning fant en politibetjent på en bar, i selskap med medlemmer av en kriminell, libanesisk gjeng som kalles Miri.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.