Fra Rotherham, Storbritannia. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
annonse
annonse

En overlever etter barnemishandling og seksuell utnyttelse i Rotherham, Storbritannia, står nå frem og påkaller behov for en lovendring, etter at hennes barns far, som voldtok henne som tenåring, er blitt gitt mulighet til å spille en rolle i sin sønns liv. Dette rapporterer the Telegraph.

Arshid Hussain ble fengslet i 35 år i 2016, etter at han ble funnet skyldig i 23 tilfeller av seksuelle overgrep mot barn. Han ble senere fortalt av lokale myndigheter at han kunne søke foreldrerett til barnet som kom til verden som et resultat av et ev overgrepene han utførte.

Ifølge the Times ble Hussain informert om en familierettssak der sønnen var involvert, fordi han stod registrert som pårørende til gutten. Lokale myndigheter skal deretter ha lovet å holde den dømte voldtektsmannen informert. Under en høring i fjor fikk guttens mor, Sammy Woodhouse, greie på at mannen som voldtok henne som tenåring vil få tillatelse til å delta i retten og føre sak for å kunne oppnå samværsrett med barnet hennes.

annonse

– Denne historien er om meg selv, om min sønn, om den mannen som voldtok meg, og om det faktum at myndighetene i Rotherham har tilbudt ham å søke om foreldrerett til mitt barn, sa Woodhouse i en video lastet opp til Twitter tirsdag ettermiddag.

Hun understreker at Hussain er funnet å være en fare for henne og hennes sønn, og at dette er noe som foregår over hele Storbritannia, at barn blir fjernet og gitt til voldtektsmenn og drapsmenn. Woodhouse var et av nøkkelvitnene som bidro til at politiet i South Yorkshire fikk tak i et antall menn, deriblant Arshid Hussain, som deretter ble idømt lange fengselsstraffer. Hun har forkastet anonymiteten, og snakker nå åpent om det hun er blitt utsatt for, i tillegg til at hun har skrevet en bok.

Nå går Woodhouse sammen med parlamentsmedlemmet Louise Haigh fra Sheffield Heeley for å få på plass en lovendring som sørger for at voldtektsmann ikke kan få tilgang til eventuelle barn unnfanget under et overgrep.

annonse

En talsperson for de lokale myndighetene i Rotherham sier at de forstår at dette kan være opprørende.

– Vi forstår at de juridiske kravene kan forårsake opprørte følelser hos de involverte, og derfor ønsker vi velkommen en debatt om denne problematikken, som er gjeldende på tvers av England og Wales, sier talsperonen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon