Den 13. november ble det lagt ut en melding på regjeringen sin side om at Norge skal slutte seg til Global compact for safe, orderly, and regular migration. Saken har ikke vært diskutert i Stortinget, og avgjørelsen er ikke tatt i statsråd.
På en FN-konferanse den 10. desember i år, skal statssekretær Marianne Hagen gi Norge sin bifalling ved akklamasjon. Dette er visstnok ikke en juridisk bindende avtale, men en «plattform». Formuleringen «we commit to» er imidlertid brukt 26 ganger i det 34 sider lange utkastet for plattformen.
Utkastet starter raskt med en hyllest av internasjonal migrasjon. I punkt 8 under «visjon og ledende prinsipper», står følgende:
Migrasjon har vært en del av menneskenes virkelighet opp gjennom hele historien, og vi anerkjenner at den er en kilde til fremgang, nyskaping og bærekraftig utvikling i vår globaliserte verden, og at vi kan forsterke disse positive virkningene ved å forbedre måten migrasjonen styres på.
Diverse urbefolkninger i verden følte seg sikkert velsignet av de europeiske migrasjonsbølgene fra det 16. til det 20. århundret. I dagens «globaliserte verden» er det lite migrasjon mellom Europa, Nord-Amerika og Australasia. Like fullt er det 258 millioner internasjonale migranter i verden.
Plattformen lister opp 23 mål for «å oppnå trygg, velordnet og regulær migrasjon». Hvert mål inneholder en forpliktelse etterfulgt av en rekke handlingsmuligheter.
Mål nr. 5 heter for eksempel: «Bedre tilgjengeligheten og fleksibiliteten for regulær migrasjon».
Mål 7 heter: «Ta opp og redusere sårbarheter ved migrasjon». To tiltak her, punkt 23h og 23i, handler om å gjøre det lettere å gå fra en irregulær status til regulær status. Ulovlig innvandring skal altså bli til lovlig innvandring.
Noe av det mest uhyrlige i utkastet er mål 17: «Eliminere alle former for diskriminering og fremme en kunnskapsbasert offentlig samtale for å forme oppfatninger av migrasjon». Et tiltak for å nå dette målet er blant annet «…å bevisstgjøre og lære opp medieansatte i migrasjonsrelaterte spørsmål og begreper, investere i standarder for etisk journalistikk og reklame,…»
Det kan synes som om det meste av MSM allerede har tatt dette tiltaket til etterretning. Et kritisk søkelys på migrasjonsplattformen har vært fraværende. En undersøkelse gjort av Sentio i slutten av november finner at 85 prosent av befolkningen ikke har hørt om FNs migrasjonsplattform.
Fredrik Solvang er et hederlig unntak. Den 29. november er migrasjonsplattformen tema i Debatten. Ingen i regjeringen stiller opp. Det er istedet den 27 år gamle stortingsrepresentanten Mari Holm Lønseth som må svare for regjeringens politikk. Hun bruker det meste av sin taletid på å fortelle hvor liten betydning migrasjonsplattformen vil ha for Norge.
Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Janne Haaland Matlary, er av en annen oppfatning. Til Faktisk.no uttaler hun:
FN-plattformen har til hensikt å legge press på land for å føre en pro-migrasjonspolitikk. Migrasjon er et nasjonalt anliggende. Det som ligger i plattformen er en implisitt føring om at man skal ha migrasjon, og at migrasjon er bra.
Befolkningen i Afrika er i dag på ca. 1,3 milliarder. Frem til 2050 er det estimert at befolkningen vil øke til over 2,5 milliarder. http://www.worldometers.info/world-population/africa-population/ Befolkningen i det vestlige Asia er estimert å øke fra ca. 274 millioner i dag til nesten 400 millioner innen 2050. http://www.worldometers.info/world-population/western-asia-population/
I de kommende årene er potensialet for migrasjon til Europa, og Norge, enormt.
Nå må Erna Solberg fortelle hva det er regjeringen egentlig holder på med.