FrP-nestleder Sylvi Listhaug. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen for det innvandringskritiske partiet Demokratene stiller seg kritisk til FrP-nestleder Sylvi Listhaugs kommentar til Resett mandag formiddag, og kommer med en utfordring til den tidligere statsråden.

Mandag kommenterte Listhaug påstander om at hun skulle ha vært en forkjemper for FNs migrasjonsavtale. Hun avviste dette som løgn.

– Løgn spres av Demokratene på Facebook for å sverte meg. Det finner jeg meg ikke i. Jeg og FrP er mot FNs migrasjonsavtale. Det er derfor vi tar dissens og som eneste parti sier klart og tydelig nei. Da jeg var i FN for to år siden var det for å kjempe for norske interesser. Vi hadde mange møter for å sikre flere returer, og etter møtene fikk vi eksempelvis returnert mange hyperkriminelle marokkanere som herjet i Oslos gater, sa Listhaug til Resett.

annonse

Lederen for partiet Demokratene, Makvan Kasheikal, tar nå til motmæle mot den populære FrP-politikeren. Han mener at Sylvi Listhaug ofte beskylder sine kritikere for løgn.

– I sitt intervju med Resett bruker Sylvi Listhaug den teknikken hun så ofte benytter når hun får kritikk, å påstå at kritikerne lyver. Årsaken er en artikkel der jeg dokumenterte at hun og Erna Solberg under møter i New York i 2016 applauderte førsteutkastet til FN-pakten om innvandring, sier Kasheikal til Resett.

Makvan Kasheikal, partileder i Demokratene.

Disputten dreier seg om et besøk i FN i 2016, der statsminister Erna Solberg deltok i samtaler sammen med daværende innvandringsminister Sylvi Listhaug.

– Jeg skrev i artikkelen at statsminister Erna Solberg og daværende innvandringsminister Sylvi Listhaug var aktivt med på prosessen som har ført frem til det endelige dokumentet. Det fremgår av et referat fra møtene i tilknytning til FNs generalforsamling for to år siden. Dette avviser Listhaug som løgner. Hun understreker at hun var i FN for to år siden for å tale Norges sak. Selvsagt var hun det. Men hun var like fullt med på et møte der et dokument nesten identisk med dagens FN-pakt ble støttet enstemmig ved akklamasjon.

annonse

Til Resett sa Sylvi Listhaug at det på den tiden i 2016 ikke var noe særlig å ta stilling til, da arbeidet med avtalen var i en tidlig fase ennå. Makvan Kasheikal er helt uenig i dette. Han viser til et utkast til avtalen fra 2016 som er å finne på FNs hjemmesider.

– De som måtte være i tvil om hva som stod i det foreløpige utkastet til FN-pakt kan lese det på FNs hjemmesider. Det fremgår klart at dokumentet åpnet for en friere innvandring, i likhet med FN-pakten. Og det ble altså applaudert av Sylvi Listhaug, mener Kahsheikal.

Avslutningsvis utfordrer partilederen i Demokratene den profilerte FrP’eren, og ber henne avklare hvorvidt FrP faktisk har snudd i denne saken.

– Det er grunn til å stille Listhaug dette enkle spørsmålet: Når partiet nå har snudd og tok en uforpliktende dissens i regjeringen, skylde det da at partiet fryktet å miste velgere dersom det kom frem at de hadde godtatt avtalen, eller skyldes det at FrP faktisk har snudd i spørsmålet om FN-pakten? Uansett har partiet og den norske regjeringen vært med på å bære babyen frem til dåpen, slår Kasheikal fast.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon