Riksdagspolitiker fra Sverige, Hanif Bali (M). Foto: Wikimedia Commons

I en rekke tweets løfter den moderate, svenske politikeren Hanif Bali frem det faktum at en enorm majoritet av voldtektsmennene ved gjengvoldtekt og overfallsvoldtekt i Sverige er utenlandske menn, og at ofrene hovedsakelige er svenske kvinner.

annonse

Hanif Bali har gjort seg kjent som en av Moderaternas mest offensive kritikere av innvandring, flerkultur og identitetspolitikk. For en kort stund siden rapporterte Resett at den frittalende politikeren på Twitter skrev at en trangbodd somalisk familie med ni barn burde ha sluttet å produsere avkom i stedet for å klage på trangboddhet, fordi de hverken har jobb eller passende bolig.

Nå har Bali nylig skrevet på Twitter at det er på tide å snakke om rasistisk vold og overgrep, også når det rammer svensker. Han peker på innvandrergruppers voldsomme overrepresentasjon hva gjelder brutale voldtekter av svært unge, svenske jenter.

– Medianalderen for jenter som har blitt ofre for gjengvoldtekter er 15 år. 88 prosent av gjerningsmennene har utenlandsk bakgrunn. Det samme med tilfellet i Finland, også i Rotterdam og England. Det er på tide å snakke om disse masseovergrepene som etnoreligiøst motiverte voldtekter, skriver Bali.

Videre uttrykker han at han ikke kan begripe at det er vanskelig å grave i dette som rasisme.

– Jeg forstår faktisk ikke hvorfor det skal være så vanskelig å forsøke å grave i det her som rasistisk motivert vold. Har fenomenet å klandre alle svensker for rasisme ledet til at man er redde for at alle innvandrere blir anklagede for det samme?

Screenshot fra Twitter.

Hanif Bali påpeker at man trolig ville ha reagert på en helt annen måte om det var innvandrerjenter som var særlig utsatte for voldtekter begått av svenske menn.

– La oss forestille oss det omvendte — at 88 prosent av gjengvoldtektene ble utført at etniske svensker mot 15-årige innvandrerjenter. Båret på en bredere kultur der innvandrerjenter anses «løsaktige». Antirasistiske fakkeltog, straffeskjerpelser og hemmende forutsetninger hadde vært svaret, skriver politikeren.

I 2017 ble det publisert en slående studie, der det fremkom at andelen svenske menn dømt for seksualforbrytelser er på vei ned, mens det likevel blir begått stadig flere overgrep i landet, takket være den store innvandringen. Hele 95,6 prosent av gjerningsmennene ved overfallsvoldtekter i Sverige har utenlandsk bakgrunn. Menn med bakgrunn utenfor Europa begår 84 prosent av de grove voldtektene i landet. Landgruppene med høyest sannsynlighet for å begå grove voldtekter er algeriere, afghanere, tunisiere, marokkanere og palestinere.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.