Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

I flere twitter-meldinger lagt ut fra 29. november til 1. desember hevder lederen for Alliansen Hans Jørgen Lysglimt Johansen blant annet at Høyre er kuppet og kontrollert av jødiske interesser. Og han roser nazibevegelsen Nordisk Motstandsfront.

Det ble nylig lagt ut en skjermdump fra Facebook der Lysglimt Johansen kommenterer et innlegg fra en NTNU-professor som skriver at han er lei «gnålet om Holocaust». «Drittlei jeg og. Det er et varemerke, en myte, en forbannelse, en besvergelse mer enn en historisk hendelse», skrev han.

På en annen Facebook-side skrev Lysglimt Johansen 5. desember at «Vi må få oversikt over antall muslimer i Norge, antall, posisjoner, strategi og deres mål. På samme måte må vi få oversikt over antall jøder i Norge, antall, posisjoner, strategi og mål.»

annonse

På twitter følger Hans Jørgen Lysglimt Johansen opp med enda klarere Holocaust-kritikk og jødekonspirasjoner: «Holocaust er et propagandagrep, en besvergelse. Get over it», skrev Alliansen leder klokken 5:51 p.m. 1. des. 2018.

«Jeg sto alene og ba dere kjøpe Bitcoin, alene for Brexit, alene og fortalte dere hvorfor Donald Trump ville vinne valget. Nå står jeg alene og forteller dere at partiet Høyre er globalister, kuppet og kontrollert av jødiske verdenssionistiske interesser,» skrev han 30.nov.

Klokken 4.09 p.m. samme dag skrev han at det er viktig å markere støtte til Motstandsbevegelsen og avsky for Ervin Kohn. «Om vi ikke tar det oppgjøret med de globalistiske jødene nå, i Norge ledet av jøden Ervin Kohn, jødelakeiene i Høyre og jødelakeiene i Fremskrittspartiet banker de gjennom FNs migrasjonsplattform,» skrev han også 30.november.

annonse

Lysglimt Johansen konkluderte sine skriverier denne dagen med å slå fast at «Vi er nødt til å ta dette oppgjøret up front med jødene nå. Vi har fått nok. Jeg selv er drittlei at jødene skal får pushe frem dette falske holocaust narrative»

Overfor Resett.no utdyper Lysglimt Johansen sine korte twitter-meldinger. Han mener at det ikke bare er Høyre som styres av jødiske interesser, men at tidsånden i hele verden i dag er jødisk.

– Fordi sionistene vant sist verdenskrig, har de fått fritt frem i ettertiden,» sier han og mener at det han kaller Holocaustnarrative blir brukt som en brekkstang for en progressiv agenda, som blant annet innebærer fri innvandring og globalisme.

– Den globalistiske agendaen kommer av skyldfølelse for holocaust, mener Alliansens leder.

Lysglimt Johansen understreker at han ikke mener at jødene ikke ble grusomt behandlet under sist verdenskrig, også i høy grad i Norge. Mange døde av sykdom og sult og mange ble gasset i hjel. «Men kombinasjonen av 6 millioner og gassing er blitt en mytologi,» sier han.

Dagens jøder har en felles agenda i å gi hverandre fordeler, på samme måten som frimurere, mener Lysglimt Johansen. Og viser til at jødene dominerer i Hollywood, amerikanske medier og blant amerikanske intellektuelle.

Frastøtende

Conrad Myrland som er generalsekretær i organisasjonen Med Israel for Fred mener Lysglimt Johansen fremstår som en klassisk antisemitt, men han er ikke overrasket.

annonse

– Allerede før sist valg kom Lysglimt Johansen med flere sterkt anti-Israelske uttalelser og ville boikotte Israel, minner han om.

– Det som han formidler om jøder og Israel er frastøtende. Alle gode krefter bør ta avstand fra det. Uttalelsene er totalt useriøse, legger han til. Nå når Lysglimt Johansen selv har avslørt sin grove antisemittisme så tydelig, håper Myrland at hans tidligere velgere vil våkne opp og ta et oppgjør med Alliansen.

Også Resett-redaktør Helge Lurås tar sterk avstand fra Lysglimt Johansens uttalelser om jøder.

– Dette minner veldig om antisemittisme. Hvis Lysglimt Johansen faktisk tror dette, har det rablet for ham. Og hvis han bare kaster det ut for å få oppmerksomhet, er det like ille. Det latente jødehatet i Vesten er reelt, og vi må passe på at den type holdninger ikke gjenoppstår, sier han i en kommentar.

Lurås mener også at Alliansen for lengst har spilt seg selv utover sidelinjen i norsk politikk.

Les også: Ta ekstra godt vare på jødene i Norge

annonse

Oppdatering kl. 17:12: Redaksjonen har bestemt seg for å fjerne meningsmålingen under denne saken da vi har indikasjoner på at det er en organisert kampanje for å påvirke resultatet i en bestemt hensikt, og den hensikt er å påvirke inntrykket av og blant Resetts lesere.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon