Foto: Christofer Owe /Resett
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Vi har opplevd en innholdsrik og ikke minst en konfliktfylt uke. Vi har hatt mange sterke kandidater, slike som har utmerket seg på sin helt spesielle måte. Det ble rett og slett altfor mange, og vi måtte være kresne.

En som gikk ut var Audun Lysbakken, men hans snakk om «skattelette til de rike» er som hakk i plata, så vi setter han på benken til en innholdsfattig uke.

Her er i alle fall et utvalg, så er det opp til dere lesere å komme med forslag i kommentarfeltet. 

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Uken begynte med et sterkt innslag av Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter. Han var bekymret for at gjentakende voldelige angrep fra antirasister kunne gi ofrene sympati. Sammen med forrige ukes vinner Shoaib Sultan arrangerte Rune en demonstrasjon mot de som demonstrerte mot FNs migrasjonspakt. Men Rune har vært aktiv denne uken, han dukket opp igjen som et troll i en eske, der han hevdet at det er umenneskelig å internere utviste utlendinger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tidligere vinner av Ukens Resett-navn Erna Solberg, hun var en tur i Sør-Afrika, der lærte hun å danse og så fikk hun hedersprisen Global World Leader. Den gjeve utmerkelsen der ender nok høyt opp på veggen, kanskje så høyt at den havner rett under T-skjorta «Ukens Resett-navn»?

 

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Uken som har gått brakte også med seg en gla’nyhet, Hadia Tajik har fått en ny type. Men så ble det noe kluss her også, den nye typen er tilfeldigvis den samme journalisten som alltid hadde de «gode nyhetene» om Trond Giske. Vi skal ikke spekulere i hvem som trakk i hvilke tråder, men hun dro nok en god fordel av at Trond måtte ut. Nå er den nye typen forresten ikke en journalist lenger, han har blitt en lobbyist.

 

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Une Bastholm fra Enmannspartiet De grønne stiller mistillit mot regjeringen. Årsaken til hennes horn i siden på utøvende makt er at de spiller russisk rulett med vår fremtid. Men hun får bare med seg representanten fra det andre enmannspartiet, overklassegutten med en middels tykk proletarbart Bjørnar Moxnes.

 

 

Partikollegia av Une og ektemannen til selveste Lan Marie Eivind Trædal har lansert sin rykende ferske bok. Det er en oppslagsbok i hvordan en kan finne slående argumenter imot høyresiden. Ideen ble unnfanget etter at han og forannevnte Rune Berglund Steen møtte Helge Lurås og Hans Rustand på Dax 18. Eivind hadde med seg Rune på slippfesten, da det ble nok mye belæring om viktigheten med enda mer penger til antirasister.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men uken hadde enda mer å by på, en skikkelig Grande-historie. Den begynner å bli en stund siden sist Trine Skei Grande var helt ute på jordet. Denne gangen var det nok også alkohol med inn i bildet. Det er vanskelig å spå fremtiden, men vi skal ikke se bort fra at Grande kommer til å vinne Ukens Resett-navn på walkover.

Som vanlig kan leserne foreslå egne kandidater i kommentarfeltet. Endelig liste over ukens kandidater legges ut på fredag.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]