Foto: Christofer Owe /Resett
annonse
annonse

Vi har opplevd en innholdsrik og ikke minst en konfliktfylt uke. Vi har hatt mange sterke kandidater, slike som har utmerket seg på sin helt spesielle måte. Det ble rett og slett altfor mange, og vi måtte være kresne.

En som gikk ut var Audun Lysbakken, men hans snakk om «skattelette til de rike» er som hakk i plata, så vi setter han på benken til en innholdsfattig uke.

Her er i alle fall et utvalg, så er det opp til dere lesere å komme med forslag i kommentarfeltet. 

annonse
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Uken begynte med et sterkt innslag av Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter. Han var bekymret for at gjentakende voldelige angrep fra antirasister kunne gi ofrene sympati. Sammen med forrige ukes vinner Shoaib Sultan arrangerte Rune en demonstrasjon mot de som demonstrerte mot FNs migrasjonspakt. Men Rune har vært aktiv denne uken, han dukket opp igjen som et troll i en eske, der han hevdet at det er umenneskelig å internere utviste utlendinger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tidligere vinner av Ukens Resett-navn Erna Solberg, hun var en tur i Sør-Afrika, der lærte hun å danse og så fikk hun hedersprisen Global World Leader. Den gjeve utmerkelsen der ender nok høyt opp på veggen, kanskje så høyt at den havner rett under T-skjorta «Ukens Resett-navn»?

 

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Uken som har gått brakte også med seg en gla’nyhet, Hadia Tajik har fått en ny type. Men så ble det noe kluss her også, den nye typen er tilfeldigvis den samme journalisten som alltid hadde de «gode nyhetene» om Trond Giske. Vi skal ikke spekulere i hvem som trakk i hvilke tråder, men hun dro nok en god fordel av at Trond måtte ut. Nå er den nye typen forresten ikke en journalist lenger, han har blitt en lobbyist.

annonse

 

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Une Bastholm fra Enmannspartiet De grønne stiller mistillit mot regjeringen. Årsaken til hennes horn i siden på utøvende makt er at de spiller russisk rulett med vår fremtid. Men hun får bare med seg representanten fra det andre enmannspartiet, overklassegutten med en middels tykk proletarbart Bjørnar Moxnes.

 

 

Partikollegia av Une og ektemannen til selveste Lan Marie Eivind Trædal har lansert sin rykende ferske bok. Det er en oppslagsbok i hvordan en kan finne slående argumenter imot høyresiden. Ideen ble unnfanget etter at han og forannevnte Rune Berglund Steen møtte Helge Lurås og Hans Rustand på Dax 18. Eivind hadde med seg Rune på slippfesten, da det ble nok mye belæring om viktigheten med enda mer penger til antirasister.

annonse
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men uken hadde enda mer å by på, en skikkelig Grande-historie. Den begynner å bli en stund siden sist Trine Skei Grande var helt ute på jordet. Denne gangen var det nok også alkohol med inn i bildet. Det er vanskelig å spå fremtiden, men vi skal ikke se bort fra at Grande kommer til å vinne Ukens Resett-navn på walkover.

Som vanlig kan leserne foreslå egne kandidater i kommentarfeltet. Endelig liste over ukens kandidater legges ut på fredag.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon