Frankrikes president Emmanuel Macron har problemer med situasjonen i landet. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

En video med titalls skoleelever som kneler med hendene bak hodet mens de blir pågrepet, har skapt sinne blant franske venstrepolitikere.

– Skremmende og uakseptabelt. Hva er myndighetene ute etter om ikke å få raseriet tilbake, sier Benoît Hamon, tidligere presidentkandidat for sosialistene om videoen som er flittig delt på sosiale medier, skriver nyhetsbyrået DPA. Videoen er tatt opp utenfor en videregående skole.

– Å tvinge skoleelever til å knele, med hendene på hodet, omgitt av gendarmer med hjelmer, behandle dem som en terrororganisasjon, er det våre nye metoder, spør Mathilde Panot på Twitter. Hun er valgt inn i nasjonalforsamlingen for det radikale venstrepartiet France Insoumise.

– Er dere gale? Man behandler ikke unger på den måten. Nå må vi roe oss ned, så dette landet ikke synker dypere ned i volden, tvitreren organisasjon som jobber mot sosial utestengelse.

En politikilde bekrefter overfor DPA at videoen er ekte og viser pågripelsen av over 140 elever etter at det ble drevet hærverk i byen Mantes-La-Jolie utenfor Paris. Også avisen Le Monde har fått videoens autentisitet bekreftet.

Flere steder i Frankrike har skoleelever sluttet seg til demonstrasjonene som begynte som en protest mot nok en økning av drivstoffavgiftene i landet, men etter hvert har utviklet seg til omfattende, mer generelle og til dels voldsomme protester mot Emmanuel Macrons regjering.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]