Statsminister Solberg blir kraftig kritisert. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 2.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Erna Solberg tar et oppgjør med egne følgere på Facebook og skriver i et nytt innlegg at hun stenger muligheten for kommentering på hennes facebook-side fordi det kommer inn rasistiske og sjikanerende kommentarer.

– I utgangspunktet skal det være høy terskel for å fjerne ytringer, men jeg kan ikke tillate trusler og sjikane mot andre mennesker. Jeg kommer derfor til å midlertidig stenge gjesteveggen. Kommentarfeltet vil fortsatt være åpent for dine tilbakemeldinger. Men jeg oppfordrer alle til å holde seg til de sakene som diskuteres på de ulike postene. Jeg tar gjerne imot kritiske innspill, men allminnelig folkeskikk forventes. All form for rasisme og grove krenkelser blir slettet, skriver hun i en ny kommentar.

Statsministeren har havnet under voldsom kritikk etter at hun åpnet for at Norge blir medlem i den svært kontroversielle migrasjonsavtalen til FN.

I forrige uke ble hun bombardert med kritikk på Facebook da hun prøvde å forklare hvorfor hun ønsker å slutte seg til avtalen. I kommentarfeltet ble hun blant annet kalt en forræder.

At hun nå stenger gjesteveggen for kommentarer fordi det angivelig skal ha kommet rasistiske innlegg faller ikke i god jord hos de som følger henne.

– Jeg titter innom kommentarene på siden din til stadighet. Ser lite til trusler, rasisme og grove krenkelser. Men jeg ser kommentarer fra veldig mange vanlige mennesker som mener at du overkjører folkets interesse. Er ikke det litt å tenke på, spør en person.

Det er til nå kommet over 600 kommentarer på Solbergs innlegg og de fleste raser mot statsministeren.

– Jeg har nå kikket på en del kommentarer under her og kan ikke se en eneste trussel , ei heller noe som kan oppfattes som rasistisk. Lurer på om ikke du skulle komme deg ned på landjorda og høre på folket, skrives det.

Her er andre reaksjoner:

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]