Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Russland lekte seg til 32-21 over Danmark og er som første lag klar for semifinalen i håndball-EM.

annonse

Russland ledet 14-9 til pause og var like overlegen i 2. omgang. Dansk tap betyr at de ikke lenger har muligheten til å nå semifinalen i mesterskapet i Frankrike. Mot Russland var de totalt sjanseløse, og det var klasseforskjell på lagene.

Russlands keeper Anna Sedojkina hadde en redningsprosent på 41 og ble kåret til kampens beste spiller. Den prisen kunne like gjerne ha blitt tildelt Anna Vjakhireva. Hun skjøt ni skudd, scoret på alle og ble kampens toppscorer.

Russland er en klar gullkandidat i mesterskapet.

Senere mandag kveld tapte Serbia 27-28 mot Montenegro etter å ha ledet 15-12 til pause. Resultatet betyr at Serbia ikke lenger har noen mulighet til semifinale. Montenegro har fortsatt en liten sjanse til semifinaleplass, og det samme har faktisk Sverige om alt går deres vei. men til er nødt til å slå Russland onsdag, og det blir ingen enkel oppgave,

Serbias venstrehendte høyrekant Katarina Slezak Krpez scoret 12 mål og er EMs toppscorer så langt.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.