Finn H. Andreassen slakter tidligere arbeidsgiver etter reklameinnslag på Dagsrevyen. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 3.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Den tidligere nyhetssjefen i NRK, Finn H. Andreassen, går til kraftig angrep på NRK etter å ha sett et innslag i lørdagsrevyen. I kommentarfeltet får han massiv støtte fra sinte lisenbetalere.

– Som gammel (og for mange kanskje klassifisert som sur gubbe) satt jeg hoderystende og forsøkte å forstå hvilke vurderinger som lå til grunn da Dagsrevyen sendte innslaget «tenåringssjokket». Det er noe av det pinligste jeg har sett på Dagsrevyen, skriver Andreassen i VG om innslaget «tenåringssjokket» som fikk 17 minutter av nyhetssendingen forrige lørdag.

– Det spørsmålet jeg satt igjen med etter å ha lidt meg gjennom Dagsrevyen var dette: Er dette det viktigste av nyheter fra inn- og utland som statskanalen ifølge sin samfunnskontrakt med lisensbetalerne finner verd å vie oppmerksomhet? Som gammel (og for mange kanskje klassifisert som sur gubbe) satt jeg hoderystende og forsøkte å forstå hvilke vurderinger som lå til grunn, skriver han videre.

Les også: Mangemillionær og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tjener 3 millioner i året, krever at NRK-lisenen blir dyrere

Mange av NRKs seere har merket en forandring i både hvordan nyheter presenteres, og hvilke TV-program som har blitt produsert i statskanalen de siste årene.

Flere hevder at NRK har beveget seg langt til venstre i sitt politiske ståsted etter at den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen ble kringkastingssjef i 2012.

Andreassen forteller at han har vært nyhetssjef i både NRK og TV 2. Han er usikker på om lisenbetalerne kan stole på det som blir presentert som nyheter på NRK.

– Jeg har aldri opplevd at en har viet halve nyhetsendingen til å lage reklame for et egenprodusert program om tenåringskonflikter i et privathjem. Dette er så sjelden at det reiser et interessant spørsmål: Er dette en ny vinkling og prioiriteringspolitikk innen journalistikken fra Norges viktigste nyhetsmedium, NRK? I så tilfelle: Hva blir det neste? Og kan en stole på at monopolbedriften gir oss et riktig nyhetsbilde, spør han.

I kommentarfeltet i VG får han svar. Over 200 personer har skrevet sin mening og de aller fleste er enige med den tidligere NRK-profilen.

– Dette er blitt helt vanlig i dag, men 17 minutter jo mye. TV2 har praktisert dette i lang lang tid. Igrunn ikke rart at folk gir opp de tradisjonelle nyhetsformidlerene, skriver en person.

– To tenåringer fra en eik familie som klager? Og det er sjokk? Nei… Så tragisk og av nasjonal interesse. Fy fanden NRK. Det er ikke derfor jeg betaler lisensen, skriver en annen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]