Finn H. Andreassen slakter tidligere arbeidsgiver etter reklameinnslag på Dagsrevyen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Den tidligere nyhetssjefen i NRK, Finn H. Andreassen, går til kraftig angrep på NRK etter å ha sett et innslag i lørdagsrevyen. I kommentarfeltet får han massiv støtte fra sinte lisenbetalere.

– Som gammel (og for mange kanskje klassifisert som sur gubbe) satt jeg hoderystende og forsøkte å forstå hvilke vurderinger som lå til grunn da Dagsrevyen sendte innslaget «tenåringssjokket». Det er noe av det pinligste jeg har sett på Dagsrevyen, skriver Andreassen i VG om innslaget «tenåringssjokket» som fikk 17 minutter av nyhetssendingen forrige lørdag.

– Det spørsmålet jeg satt igjen med etter å ha lidt meg gjennom Dagsrevyen var dette: Er dette det viktigste av nyheter fra inn- og utland som statskanalen ifølge sin samfunnskontrakt med lisensbetalerne finner verd å vie oppmerksomhet? Som gammel (og for mange kanskje klassifisert som sur gubbe) satt jeg hoderystende og forsøkte å forstå hvilke vurderinger som lå til grunn, skriver han videre.

annonse

Les også: Mangemillionær og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tjener 3 millioner i året, krever at NRK-lisenen blir dyrere

Mange av NRKs seere har merket en forandring i både hvordan nyheter presenteres, og hvilke TV-program som har blitt produsert i statskanalen de siste årene.

Flere hevder at NRK har beveget seg langt til venstre i sitt politiske ståsted etter at den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen ble kringkastingssjef i 2012.

annonse

Andreassen forteller at han har vært nyhetssjef i både NRK og TV 2. Han er usikker på om lisenbetalerne kan stole på det som blir presentert som nyheter på NRK.

– Jeg har aldri opplevd at en har viet halve nyhetsendingen til å lage reklame for et egenprodusert program om tenåringskonflikter i et privathjem. Dette er så sjelden at det reiser et interessant spørsmål: Er dette en ny vinkling og prioiriteringspolitikk innen journalistikken fra Norges viktigste nyhetsmedium, NRK? I så tilfelle: Hva blir det neste? Og kan en stole på at monopolbedriften gir oss et riktig nyhetsbilde, spør han.

I kommentarfeltet i VG får han svar. Over 200 personer har skrevet sin mening og de aller fleste er enige med den tidligere NRK-profilen.

– Dette er blitt helt vanlig i dag, men 17 minutter jo mye. TV2 har praktisert dette i lang lang tid. Igrunn ikke rart at folk gir opp de tradisjonelle nyhetsformidlerene, skriver en person.

– To tenåringer fra en eik familie som klager? Og det er sjokk? Nei… Så tragisk og av nasjonal interesse. Fy fanden NRK. Det er ikke derfor jeg betaler lisensen, skriver en annen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon