Skjermbilde NRK TV.
annonse

Det nye NRK-programmet «Jorden rundt på seks steg» skaper sinne på sosiale medier etter at Leo Ajkic kalte Vladimir Lenin en «stor mann».

annonse

Uttalelsen kom i beste sendetid lørdag kveld da Leo Ajkic og kjendis-blogger Sophie Elise Larsen besøkte statuen av kommunisten Lenin i Bishkek, Kyrgyzstan.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Her er Lenin for eksempel, en stor mann, sa Ajkic som flyktet til Norge på 90-tallet under borgerkrigen i det tidligere Joguslavia.

Les også: Tybring-Gjedde har fått nok av NRK-Eriksens sosialistiske propaganda

Vladimir Iljitsj Uljanov, bedre kjent under sitt pseudonym Vladimir Lenin var en russisk politiker og kommunist og er blitt stemplet som en av de verste diktatorene i manns minne med flere millioner liv på samvittigheten.

annonse
annonse

Den oppsiktsvekkende uttalelsen fra Ajkic ble ikke redigert bort av NRK, og ingen i den etablerte norske pressen har valgt å skrive om Lenin-hyllesten.

I det nye NRK-programmet som er finansiert av norske lisenbetalere reiser Ajkic og Larsen verden rundt på første klasse. På sosiale medier reageres det med sinne.

annonse
Reklame

– Ros av Lenin, Stalin, Mao, Pol pot og lignende despoter gir jobb i ark og store karriere muligheter hos msm, skrives det på Facebook.

– NRK burde i det minste sende ut spyposer, til seerne som blir utsatt for tvangslisens, raser en annen.

Her er andre reaksjoner:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.