Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Opposisjonen på Stortinget kommer med kraftig kritikk mot FrP, etter at partiet presset utenriksminister Ine Eriksen Søreide til å redegjøre for regjeringens syn på FNs migrasjonsavtale på Stortinget. SVs Audun Lysbakken mener at FrP kaster bort Stortingets tid, noe utenriksministeren er uenig med ham i. Dette rapporterer NRK.

For en stund siden kunne Resett rapportere at Solberg-regjeringen bestemte seg for å signere FNs omstridte migrasjonsavtale Global Compact for Migration. FrP tok dissens i spørsmålet, og har siden sørget for å få utenriksministeren til å redegjøre for avtalen i Stortinget, selv om partiets ønsker om en ordinær redegjørelsesdebatt ble nedstemt av alle de andre partiene. FrP fremmet i dag også et forslag om å si nei til avtalen.

Alt dette får opposisjonen til å se rødt. SV-leder Audun Lysbakken mener at FrP kaster bort Stortingets tid for å forsøke å blidgjøre «ytre høyre», som Lysbakken bruker som betegnelse på innvandringskritiske debattanter i Resett.

annonse

– Vi har altså en regjering som lar seg stresse av Resett, Hege Storhaug og assorterte konspirasjonsteoretikere på ytre høyre fløy, sa Lysbakken fra Stortingets talerstol.

Han kom også med et stikk til de to småpartiene KrF og Venstre.

– Det er utrolig at regjeringen får til å presse seg inn på Stortingets dagsorden bare for at FrP skal reparere sitt forhold til disse miljøene. Her ser vi hvilket prosjekt KrF og Venstre har rotet seg inn i; en regjering der husfreden bare blir bevart hvis ytre høyre på internett blir fornøyd, konstaterte SV-lederen

FrPs innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim fremholder at man fremmet forslaget fordi man visste at dette var den siste muligheten til å få stanset Norges tilslutning til avtalen.

– Vi gjør dette fordi det er siste mulighet til å stanse avtale. Det skal voteres over 19. desember. Da har vi god tid til å votere i salen. Hvis Stortinget sier nei, blir det ikke noen tilslutning. Det er derfor vi gjør det, ingen andre grunner. Vi ønsker å stoppe avtalen, sier Helgheim til statskanalen.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide avviser at hun ble ydmyket under sitt besøk i Stortinget, og tar samtidig avstand fra Lysbakken kommentarer om det såkalte «ytre høyre».

– Det er en karakteristikk jeg er helt uenig i. Det er normalt med uenighet om enkelte deler av politikken, det hadde også den regjeringen Lysbakken selv satt i. Da er det ikke unaturlig at det partiet som er uenig i det regjeringen slutter seg til, gir uttrykk for det i Stortinget, sier Søreide til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon