Oppfordringen til marsjen
Del saken
 • 422
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett kunne i går fortelle at myndighetene i Brussel la ned forbud mot en planlagt massedemonstrasjon mot FNs migrasjonspakt søndag 16. desember, under henvisning til at de ikke ville tillate en «brun marsj» i byen.

Dette har ført til sterke reaksjoner, og nå sier arrangørene at de akter å ignorere borgermesterens forbud og gjennomføre demonstrasjonen som planlagt, ifølge den belgiske avisa HTL. En pågående live meningsmåling i avisa viste i ettermiddag at av vel 103 000 stemmer var 79 prosent uenige i forbudet mot marsjen. 14 prosent støttet forbudet.

– Vi har rett til å samles, og rett til å si hva vi mener. Vi ønsker ingen konfrontasjon med politiet, sier en av arrangørene, Filip Brusselmans i den konservative studentforeningen KVHV i Antwerpen. Dette bekreftes av en annen arrangør, Dries van Langenhove. Han er grunnlegger av den konservative studentforeningen Schild & Vrienden, som står det nasjonalt orienterte partiet Vlaams Belang nær.

Langenhove kommenterer forbudet i sosiale medier, og skriver på Facebook at folket selv skal bestemme over sin framtid. Politikerne ignorerer folket. Takket være masseinnvandringen er Belgia i ferd med å ta karakter av et land i den tredje verden, hevder han.

Belgiske «gule vester» har i Brussel gjennomført flere store demonstrasjoner mot økte avgifter på drivstoff, tonedøve politikere, globalisering og synkende levestandard i seinere tid. For noen dager siden forsøkte noen demonstranter å trenge inn i Europaparlamentet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 422
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]