Oppfordringen til marsjen
Del saken
 • 422
 •  
 •  

Resett kunne i går fortelle at myndighetene i Brussel la ned forbud mot en planlagt massedemonstrasjon mot FNs migrasjonspakt søndag 16. desember, under henvisning til at de ikke ville tillate en «brun marsj» i byen.

annonse

Annonse

Dette har ført til sterke reaksjoner, og nå sier arrangørene at de akter å ignorere borgermesterens forbud og gjennomføre demonstrasjonen som planlagt, ifølge den belgiske avisa HTL. En pågående live meningsmåling i avisa viste i ettermiddag at av vel 103 000 stemmer var 79 prosent uenige i forbudet mot marsjen. 14 prosent støttet forbudet.

– Vi har rett til å samles, og rett til å si hva vi mener. Vi ønsker ingen konfrontasjon med politiet, sier en av arrangørene, Filip Brusselmans i den konservative studentforeningen KVHV i Antwerpen. Dette bekreftes av en annen arrangør, Dries van Langenhove. Han er grunnlegger av den konservative studentforeningen Schild & Vrienden, som står det nasjonalt orienterte partiet Vlaams Belang nær.

annonse

Annonse

Langenhove kommenterer forbudet i sosiale medier, og skriver på Facebook at folket selv skal bestemme over sin framtid. Politikerne ignorerer folket. Takket være masseinnvandringen er Belgia i ferd med å ta karakter av et land i den tredje verden, hevder han.

annonse

Annonse

Belgiske «gule vester» har i Brussel gjennomført flere store demonstrasjoner mot økte avgifter på drivstoff, tonedøve politikere, globalisering og synkende levestandard i seinere tid. For noen dager siden forsøkte noen demonstranter å trenge inn i Europaparlamentet.


Del saken
 • 422
 •  
 •  
 •  
  422
  Shares
 • 422
 •  
 •  
annonse

Les også: