Vinterfestuka i Narvik har avlyst foredraget med Joshua French på Svarta Bjørn-konferansen. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Kvinnekonferansen Svarta Bjørn i Narvik har valgt å avlyse foredraget med drapsdømte Joshua French etter skarp kritikk.

annonse

French holder flere foredrag i Norge i år, og skulle være trekkplaster under neste års Svarta Bjørn-konferanse under Vinterfestuka i Narvik. Men etter skarp kritikk fra flere hold, ble det fredag besluttet å avlyse foredraget, skriver avisa Fremover.

Usmakelig
Blant annet gikk Ap-politiker Mona Nilsen ut og sa hun ville boikotte konferansen.
– Kongo er som kjent en av de verste landene på brudd menneskeverdet og krigsforbrytelser. At Vinterfestuka nå velger å bruke en tidligere leiesoldat i Kongo som foredragsholder, er direkte usmakelig, og et brudd på all intensjon med Svarta Bjørn-konferansen, skrev Narvik-politikeren på Facebook.

Problematisk booking
Fredag sier Vinterfestuka at de ser at bookingen var problematisk, spesielt i lys av den nylig utdelte fredsprisen.
– Vår intensjon var aldri å gjøre Joshua French til en helt, men å høre hans versjon av en mye omtalt og kontroversiell sak. Klimaet, debatten og offentlig omtale av hendelsene i Kongo har endret seg betydelig siden tidspunktet bookingen ble gjort. Dette har vi tatt inn over oss, og foredraget er derfor tatt ut av programmet, heter det i en pressemelding.

Svarta Bjørn-konferansen avholdes 22. mars.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.