(Photo by BULENT KILIC / AFP)

Resett har tidligere skrevet om drapsbølgen i Østerrike. Det siste drapet som rystet landet var det grusomme mordet på 16 år gamle Michelle, som ble drept av en 17 år gammel afghansk asylsøker.

annonse

Det har igjen rettet søkelyset mot asylkriminalitet, skriver Wochen Blick. Høytstående representanter fra regjeringspartiene ÖVP og FPÖ ønsker nå å innføre portforbud for asylsøkere på kveldstid.

«Vi har et problem med stigende kriminalitet blant unge asylsøkere, særlig med en problemgruppe unge afghanere,» sier guvernøren i delstaten Oberösterreich, Thomas Stelzer (ÖVP). Han mener problemet må opp i lyset og ikke dysses ned, og vil ta det opp det nasjonale sikkerhetsrådet.

Politidirektør Andreas Pils advarer også mot de afghanske asylsøkerne, som han mener gir politiet betydelig merarbeid. Han har bedt landets sikkerhetsråd om å lage en ny rapport om sikkerhets- og kriminalitetssituasjonen.

Klare ord kommer også fra Frihetspartiets leder for delstatsparlamentet, Herwig Mahr, skriver Wochen Blick. «Migrantgrupper som utgjør en akutt trussel mot befolkningen må overvåkes strengt. Oberösterreich står overfor en alarmerende økning i innvandrervold, som ikke lenger kan tolereres,» understreker den østerrikske FPÖ-politikeren.

annonse
annonse

«Hver innvandrer som blir kriminell har mistet sin rett til å oppholde seg i Østerrike og må straks deporteres,» sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.