(Photo by BULENT KILIC / AFP)
Del saken
 • 840
 •  
 •  

Resett har tidligere skrevet om drapsbølgen i Østerrike. Det siste drapet som rystet landet var det grusomme mordet på 16 år gamle Michelle, som ble drept av en 17 år gammel afghansk asylsøker.

annonse

Annonse

Det har igjen rettet søkelyset mot asylkriminalitet, skriver Wochen Blick. Høytstående representanter fra regjeringspartiene ÖVP og FPÖ ønsker nå å innføre portforbud for asylsøkere på kveldstid.

«Vi har et problem med stigende kriminalitet blant unge asylsøkere, særlig med en problemgruppe unge afghanere,» sier guvernøren i delstaten Oberösterreich, Thomas Stelzer (ÖVP). Han mener problemet må opp i lyset og ikke dysses ned, og vil ta det opp det nasjonale sikkerhetsrådet.

annonse

Annonse

Politidirektør Andreas Pils advarer også mot de afghanske asylsøkerne, som han mener gir politiet betydelig merarbeid. Han har bedt landets sikkerhetsråd om å lage en ny rapport om sikkerhets- og kriminalitetssituasjonen.

annonse

Annonse

Klare ord kommer også fra Frihetspartiets leder for delstatsparlamentet, Herwig Mahr, skriver Wochen Blick. «Migrantgrupper som utgjør en akutt trussel mot befolkningen må overvåkes strengt. Oberösterreich står overfor en alarmerende økning i innvandrervold, som ikke lenger kan tolereres,» understreker den østerrikske FPÖ-politikeren.

«Hver innvandrer som blir kriminell har mistet sin rett til å oppholde seg i Østerrike og må straks deporteres,» sier han.


Del saken
 • 840
 •  
 •  
 •  
  840
  Shares
 • 840
 •  
 •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse