(Photo by BULENT KILIC / AFP)
Del saken
 • 837
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett har tidligere skrevet om drapsbølgen i Østerrike. Det siste drapet som rystet landet var det grusomme mordet på 16 år gamle Michelle, som ble drept av en 17 år gammel afghansk asylsøker.

Det har igjen rettet søkelyset mot asylkriminalitet, skriver Wochen Blick. Høytstående representanter fra regjeringspartiene ÖVP og FPÖ ønsker nå å innføre portforbud for asylsøkere på kveldstid.

«Vi har et problem med stigende kriminalitet blant unge asylsøkere, særlig med en problemgruppe unge afghanere,» sier guvernøren i delstaten Oberösterreich, Thomas Stelzer (ÖVP). Han mener problemet må opp i lyset og ikke dysses ned, og vil ta det opp det nasjonale sikkerhetsrådet.

Politidirektør Andreas Pils advarer også mot de afghanske asylsøkerne, som han mener gir politiet betydelig merarbeid. Han har bedt landets sikkerhetsråd om å lage en ny rapport om sikkerhets- og kriminalitetssituasjonen.

Klare ord kommer også fra Frihetspartiets leder for delstatsparlamentet, Herwig Mahr, skriver Wochen Blick. «Migrantgrupper som utgjør en akutt trussel mot befolkningen må overvåkes strengt. Oberösterreich står overfor en alarmerende økning i innvandrervold, som ikke lenger kan tolereres,» understreker den østerrikske FPÖ-politikeren.

«Hver innvandrer som blir kriminell har mistet sin rett til å oppholde seg i Østerrike og må straks deporteres,» sier han.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 837
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]