Selbekk kritiserer NRK. Her avbildet med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Sjefsredaktør i avisen Dagen tar et oppgjør med NRK etter at kanalen gikk til Trump-angrep når de skulle feire sin egen 60-årsdag.

Det var mange som fikk hakeslepp da NRK Dagsrevyen samlet både nåværende og tidligere journalister under sin egen bursdagsfeiring for så å gå til angrep på den amerikanske presidenten.

Trump ble blant annet kalt en farlig mann og en som lyver hele tiden. Den tidligere NRK-journalisten Audun Tjomsland, som har dratt paralleler mellom Trump go Hitler, fortalte NRK-seerne at det er «vanskelig for alle som er normale» å akseptere Trump.

Både USA-korrespondent Gro Holm og Bjørn Hansen brukte flere minutter på å male et meget stygt bilde av Donald Trump.

Den voldsomme Trump-kritikken får Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til å reagere. Han stiller nå spørsmålstegn ved NRK som uavhengig nyhetsformidler.

– Jeg mener det er problematisk når Dagsrevyen avsluttes med at NRKs korps av presumptivt objektive USA-korrespondenter samlet fordømmer Donald Trump. Det skader bildet av NRK som uavhengig nyhetsformidler, skrev han i en twitter-melding.

Selbekk fikk mange svar der flere forsvarte NRK med begrunnelsen at «Donald Trump er som Hitler». En annen som kom til NRKs forsvar var TV 2-journalist Fredrik Græsvik.

– Så journalister skal ikke være kritiske til statsledere som lyver og oppfører seg som autoritære bøller, men behandle dem som om det er helt greit? Det mener du ikke, spurte han.

– Journalister skal være kritisk til alt og alle. Men i dette tilfellet mener jeg at NRK blander rollene som kommentator og korrespondent, svarte Selbekk.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]