Selbekk kritiserer NRK. Her avbildet med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Sjefsredaktør i avisen Dagen tar et oppgjør med NRK etter at kanalen gikk til Trump-angrep når de skulle feire sin egen 60-årsdag.

Det var mange som fikk hakeslepp da NRK Dagsrevyen samlet både nåværende og tidligere journalister under sin egen bursdagsfeiring for så å gå til angrep på den amerikanske presidenten.

Trump ble blant annet kalt en farlig mann og en som lyver hele tiden. Den tidligere NRK-journalisten Audun Tjomsland, som har dratt paralleler mellom Trump go Hitler, fortalte NRK-seerne at det er «vanskelig for alle som er normale» å akseptere Trump.

annonse

Både USA-korrespondent Gro Holm og Bjørn Hansen brukte flere minutter på å male et meget stygt bilde av Donald Trump.

Den voldsomme Trump-kritikken får Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til å reagere. Han stiller nå spørsmålstegn ved NRK som uavhengig nyhetsformidler.

annonse

– Jeg mener det er problematisk når Dagsrevyen avsluttes med at NRKs korps av presumptivt objektive USA-korrespondenter samlet fordømmer Donald Trump. Det skader bildet av NRK som uavhengig nyhetsformidler, skrev han i en twitter-melding.

Selbekk fikk mange svar der flere forsvarte NRK med begrunnelsen at «Donald Trump er som Hitler». En annen som kom til NRKs forsvar var TV 2-journalist Fredrik Græsvik.

– Så journalister skal ikke være kritiske til statsledere som lyver og oppfører seg som autoritære bøller, men behandle dem som om det er helt greit? Det mener du ikke, spurte han.

– Journalister skal være kritisk til alt og alle. Men i dette tilfellet mener jeg at NRK blander rollene som kommentator og korrespondent, svarte Selbekk.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon