Det anklagende blikket fra den tidligere statsminister, lege og mangemillipnæren fra Bærum, forfølger fortsatt det norske folk. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
annonse
annonse

Etter å ha lest hva den tidligere statsministeren i Norge, Gro Harlem Brundtland, sa i et intervju med Dagsavisen, så vandrer tankene til den gamle barnereglen om mannen som ville flytte fra nissen:

Og mannen ville fra nissen flytte
men reisen ble ham til ingen nytte,
for høyt på vognlasset nissen lo:
Jeg tror vi flytter i dag, vi to,
jeg tror vi flytter i dag, vi to.

Legen og millionæren fra Bærum, som ble Norges første kvinnelige statsminister, av noen kalt «landsmoderen» av andre «landsmorderen», gir seg ikke med å plage nordmenn, selv i en alder av snart 80 år.

annonse

I Dagsavisen kan vi lese at hun er forbannet over at dagens nyhetsbilde er av en slik art at folk mottar falske nyheter. Sosiale medier får en stor del av skylden for dette av fru Brundtland. Vi er i ferd med å «miste kontrollen», som hun kaller det.

Sensuren og den kontrollerte informasjonsflyten som var den gangen Brundtland satt i posisjon, eksisterer fortsatt den. I de samme kanalene. NRK lyver og forvrenger fortsatt. VG og Dagsavisen likeså. De som har sin støtte direkte eller indirekte gjennom staten, er fortsatt kjøpt og betalt. «Den frie presse» er like ufri i dag som den alltid har vært.

Men så har altså styggedom som alternative nyhetskanaler, feks. sosiale medier og Resett dukket opp. Her kan man finne nyheter som er ufiltrerte. Ja, man finner selvsagt også falske nyheter her – jorda er fortsatt rund selv om noen på Youtube hevder at den er flat – men her kan ikke lenger staten, i skikkelse av det Brundtland representerte,  lenger sitte å ha kontroll på hva folk får av informasjon.

Det ergrer vestkantfruen som lenge var nullskatteyter stort.

annonse

Hun sier blant annet:

– Men det jeg synes er virkelig ekkelt, er hvordan det er mulig å påvirke folks holdninger og meninger gjennom å bruke teknikker som ikke er gjennomsiktige og informasjon som ikke er sann.

Like ekkelt som når hun selv, Grete Knudsen og Bjørn Tore Godal, underskriver en avtale med EU, 5 måneder FØR den andre såkalte «rådgivende folkeavstemningen» om medlemsskap i EU?

Like ekkelt som å snike i sykehuskøen når man ikke er bosatt i Norge og på toppen av det hele – få operasjonen dekket av ortopedisk senter på Ullevål universitetssykehus når man selv er mangemillionær?

Like ekkelt som å formane den vanlige mann til å betale høye skatter og avgifter og betegne kapitalisme som et onde – for deretter selv å ta 350 000 kroner for et foredrag og ikke engang betale skatt til Norge av det fordi man selv er bosatt i Frankrike?

annonse

Men det er kanskje falske nyheter det?

Det venstrevridde konseptet, Faktisk.no, kan jo ta en sjekk og se om det stemmer. For de er jo på riktig side politisk, og da stemmer all informasjon – uansett. Det er nemlig det Brundtland egentlig mener her. Hun sier at USAs president, Donald Trump, er farlig. Dette fordi hun mener at mange av utfordringene vi står ovenfor er av internasjonal karakter som dermed krever internasjonale løsninger.

Donald Trump er nok farlig ja, men bare ovenfor de som ønsker hele verden som èn nasjon. Utfordringene vi står ovenfor av internasjonal karakter, var det Brundtland selv som var med på å skape. Hun ser nok at sitt livsverk kan være i ferd med å smuldre opp, og følte behov for å fortelle folk at migrasjonsavtalen til FN er til det beste for alle og at Trump er slem. For noe annet er jo falske nyheter.

Det føles både uhyggelig og skremmende å høre en av de personene som var med på å starte den bølgen av globalisering og multikultur som holder på å kvele hele den vestlige verden for øyeblikket si noe sånt. Men vi blir altså ikke kvitt nissen på lasset. Avslutningen hennes er like klassisk som den er bisarr:

– Men her er jeg også optimist, jeg tror det nå er så mange som ser at dette går gal vei at jeg rett og slett ikke tror det vil fortsette. Vi vet jo hvor farlig det kan være. Det har vi sett før, sier eksstatsministeren.

Jeg tror Brundtland tar positivt feil her. Det er veldig mange som nå begynner å se at dette går feil vei – det er riktig det. De vet også hvor farlig det kan være. Det er også riktig.

Det er Brundtland selv, hennes tid som statsminister og hva hun gjorde da, et veldig godt bevis på!

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon