Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Rumenere som har reist til Danmark for å begå kriminalitet har vært i stand til å skaffe falske identiteter fordi et kriminelt nettverk i Danmark og Sverige har spesialisert seg på å lage falske rumensk identitetskort til dem. Rumenske kriminelle som har blitt dømt og utvist har også vært i stand til å returnere til Danmark på falske identitetskort, fremgår det av et nyhetsoppslag i Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har også tidligere omtalt det kriminelle nettverket som av politiet har fått navnet «Dracula». Nettverket importerte øst-europeiske kvinner til prostitusjon i København, og produsert falske ID-dokumenter for personer primært fra Romania.

Flere av nettverkets medlemmer er arrestert, men nå mener politiet at gruppen likevel er i full aktivitet igjen med å produsere falske identitetskort. De fire mistenkte lederne bak «Dracula» ble hentet av politiet forrige tirsdag i Frederiksberg.

annonse

De falske ID-kortene ble laget av en 48 år gammel rumener i Malmø, som det svenske politiet har innledet etterforskning mot. Han er enda ikke siktet, forteller Malmö Tingsrätt Ekstra Bladet.

Ifølge politiet står det kriminelle nettverket fortsatt bak bordellvirksomhet med utenlandske kvinner i København, hvor overskuddet har vært flere millioner, og bak bedrageri med såkalte «phishing emails» fra Danske Bank. De tiltalte nekter skyld.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse