Politiet ankommer stedet hvor to kvinner, én norsk og én dansk ble funnet døde mandag i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko. De hadde kuttskader på halsen. Videograb fra: Chouftv /AP / NTB scanpix
Del saken
 • 3.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) har fått stor oppmerksomhet også i Marokko. Stadig nye detaljer kommer frem siden de ble funnet på mandag.

Norske medier har inntil nå nøyd seg med å rapportere at kvinnene ble funnet med «kuttskader i halsen» og at de ble funnet inne i teltet. Men ifølge lokale medier ble den ene av kvinnen halshugd, mens den andre hadde fått strupen skåret over. Det er britiske The Times som rapporterer dette.

Ifølge en kilde i landsbyen Imlil skal ingen av eiendelene til de to turistene ha blitt stjålet fra teltet, skriver Morocco World News ifølge NTB.

Måten drapene ble utført på reiser naturligvis en del ekstra spørsmål. Halshugging har vært en gjentatt metode brukt av jihadistiske grupper i mer enn 20 år. En av de første sakene var fra Kashmir i India i 1995 hvor nordmannen Hans Christian Ostrø ble kidnappet og senere funnet drept med hodet skåret av. Den islamske gruppen Al Faran tok på seg ansvaret.

Under okkupasjonen av Irak ble flere vestlige kidnappet og drept ved at halsen ble skåret over. Disse henrettelsene ble også filmet og lagt ut på internett. Islamsk Stat gjennomførte fra 2013 en serie henrettelser i Syria og Irak hvor fangene fikk halsen skåret over. Det har også vært flere tilfeller i Europa hvor halshugginger har vært gjennomført i terroraksjoner eller aksjoner med mentalt forstyrrede personer som har latt seg inspirere.

Det er ennå ikke kjent hva motivet for knivdrapene i Marokko har vært.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]