Politiet ankommer stedet hvor to kvinner, én norsk og én dansk ble funnet døde mandag i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko. De hadde kuttskader på halsen. Videograb fra: Chouftv /AP / NTB scanpix
annonse

Drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) har fått stor oppmerksomhet også i Marokko. Stadig nye detaljer kommer frem siden de ble funnet på mandag.

annonse

Norske medier har inntil nå nøyd seg med å rapportere at kvinnene ble funnet med «kuttskader i halsen» og at de ble funnet inne i teltet. Men ifølge lokale medier ble den ene av kvinnen halshugd, mens den andre hadde fått strupen skåret over. Det er britiske The Times som rapporterer dette.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Ifølge en kilde i landsbyen Imlil skal ingen av eiendelene til de to turistene ha blitt stjålet fra teltet, skriver Morocco World News ifølge NTB.

Måten drapene ble utført på reiser naturligvis en del ekstra spørsmål. Halshugging har vært en gjentatt metode brukt av jihadistiske grupper i mer enn 20 år. En av de første sakene var fra Kashmir i India i 1995 hvor nordmannen Hans Christian Ostrø ble kidnappet og senere funnet drept med hodet skåret av. Den islamske gruppen Al Faran tok på seg ansvaret.

Under okkupasjonen av Irak ble flere vestlige kidnappet og drept ved at halsen ble skåret over. Disse henrettelsene ble også filmet og lagt ut på internett. Islamsk Stat gjennomførte fra 2013 en serie henrettelser i Syria og Irak hvor fangene fikk halsen skåret over. Det har også vært flere tilfeller i Europa hvor halshugginger har vært gjennomført i terroraksjoner eller aksjoner med mentalt forstyrrede personer som har latt seg inspirere.

annonse
annonse

Det er ennå ikke kjent hva motivet for knivdrapene i Marokko har vært.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.