Politiet ankommer stedet hvor to kvinner, én norsk og én dansk ble funnet døde mandag i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko. De hadde kuttskader på halsen. Videograb fra: Chouftv /AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En video som knyttes til dobbeltdrapet i Marokko, undersøkes av politiet i Danmark, Norge og Marokko. En marokkansk politikilde avviser tilknytningen.

Videoen er lagt ut på sosiale medier og er blitt delt av svært mange mennesker i Marokko onsdag kveld. En politikilde som står etterforskningen nær, sier til den delstatlige marokkanske nyhetskanalen 2M at videoen ikke har noe med dobbeltdrapet å gjøre.

Dette er ikke bekreftet eller avkreftet fra offisielt hold i Marokko, Norge eller Danmark.

annonse
Har sett videoen

Flere medier, inkludert NTB, har sett den aktuelle videoen. NRK får opplyst at Kripos nå undersøker videoen for å fastslå om den er ekte. Det samme gjør politiet i Marokko.

Ifølge VG sier en talsperson for det marokkanske politiet til nyhetsnettstedet Barlamane at heller ikke marokkansk politi kan bekrefte om videoen er ekte, men at den nå undersøkes.

Kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet sier til NTB klokken 0.25 natt til torsdag at departementet er kjent med at det eksisterer en slik video, men at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Hun ønsker heller ikke å kommentere om UD har sett videoen.

annonse
Nær kontakt

Tidligere onsdag kveld sa Lunde til NTB at departementet har nær kontakt med marokkanske og danske myndigheter, men at UD ikke kan kommentere hvilke opplysninger de får fra andre lands myndigheter.

– Dette er en alvorlig sak som vi behandler med dypt alvor, og vi samarbeider tett med norsk politi og danske og marokkanske myndigheter, sa hun onsdag kveld.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon