Åstedet i Atlasfjellene hvor norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept mandag. Foto: AFP/2M.ma / NTB scanpix
Del saken
 • 12.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

En norsk og en dansk jente er brutalt drept i Marokko. Stadig mer tyder nå på at mordene hadde en ideologisk motivasjon, knyttet til individer inspirert av jihadistiske, islamske grupper. Det hevder i det minste marokkanske myndigheter.

Slike islamistiske terrorgrupper tiltok i styrke etter den iranske revolusjon og krigen i Afghanistan på 1980-tallet. Al-Qaida har stått sentralt, i de senere år også IS. Men det finnes også en rekke lokale grupper med kun løs tilknytning til paraplyorganisasjonene.

Bruken av ekstrem, og også sadistisk og tildels «symbolsk» vold har kjennetegnet disse gruppene. Folk har blitt brent levende, steinet, kastet fra bygninger, druknet i gjennomsiktige bur og ikke minst fått halsen skåret over slik man slakter et dyr på islamsk vis.

Man kan påstå hva man vil om islam som «fredens religion». Men faktum er at islam ble skapt under eksplisitte voldelige termer for 1400 år siden. Profeten Muhammed selv beordret og deltok i massakrer, og dette er dokumentert i det islamske lærde anser som «hellige» tekster.

Man må som et sivilisert menneske lure på hva slags avstumpede personer som får seg til å gjøre den slags bestialske drap på andre i det 21. århundret. Bruker de bare religion og ideologi som en unnskyldning? Kanskje i noen grad, men faktum er at religion – og i dette tilfellet islam – er så altfor lett tilgjengelig for nettopp slik legitimering og inspirasjon.

Lær om islam før det er for sent

Svært mange nordmenn har fortsatt et naivt forhold til islam. Man lærer ikke om skyggesidene av islam i den norske læreplanen. Vi som snakker om det, blir nå kalt «islamofobe». De fleste muslimer er fredelige og hyggelige mennesker, men det er mer til tross for enn på grunn av deres tro. For realitetene av islam er også det som skyller over oss i sjokk og vantro denne uken. To europeiske jenter i tjueårene som får hodet skåret over av unge muslimske menn, som filmer det og legger det ut på internett. Slik jihadister har gjort mange ganger før dem.

Vi har tatt en diskusjon internt i Resett på om vi faktisk skulle legge ut link til videoene for at realitetene skulle nå inn til folk om hva vi i ytterste fall har å gjøre med. For slik det er nå, krever det en viss søkeevne å finne disse videoene på internett.

Men tragedien gjelder personer med familie i Norge, så vi unnlater å gjøre det av hensyn til dem.

De som ønsker det, kan se noen screenshots i denne linken.

Det som har skjedd er bestialsk, og det er på tide at den norske stat tar et oppgjør med den hatpropagandaen og de oppfordringer til vold som finnes i religiøse tekster, ikke minst i islam. Svært mye av det som står i islamske hellige tekster rammes åpenbart av de norske hatytringslovene.

Man må ikke lese mange sider av koranen eller hadithene for å finne eklatante brudd i islam med disse paragrafene i den norske straffeloven:

§ 185. Hatefulle ytringer

Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b) religion eller livssyn,
c) homofile orientering

Og da er det meningsløst at islamske organisasjoner samtidig får statlig og kommunal støtte på opp mot 1000 kroner per medlem.

Dette er en dag for sinne. Sinne mot en voldsforherligende og hatefull ideologi som burde vært på historiens skraphaug, men som dessverre fortsatt er med oss, og det til og med i økende grad. Selv her i Norge.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 12.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]