annonse
annonse

Benedicte Bjørnland (53) vil først gjøre seg kjent i sin nye stilling som politidirektør før hun tar stilling til hvordan kursen skal stakes ut framover.

Den nye politidirektøren ble presentert på en pressekonferanse i Justisdepartementet torsdag.

– Politiet er inne i en stor omstillingstid og vi har en stor reform på gang. Vi er midt i den reformen, og vi er derfor glad for at vi har fått en så kompetent og dyktig leder til å ta omstillingen videre. Hun har dokumentert ledererfaring og resultater, samt at hun har gjort et godt arbeid i PST, sier justis- og beredskapsminister Trond Mikkel Wara (Frp) til NTB.

annonse

Vil gjøre seg kjent
Den påtroppende politidirektøren har ennå ikke tatt stilling til hvordan hun skal bidra inn mot den mye omtalte politireformen eller arbeidet i politiet for øvrig. Men hun er klar for å bidra.

– Reformarbeidet er ikke ferdig. Det er behov for kontinuerlig utvikling i politiet, og der skal jeg bidra. Men jeg har ikke gjort meg kjent ennå og vet ikke hvordan status er i de ulike løpene. Så jeg må bli kjent rett og slett, før jeg tar stilling til hva som blir kursen framover, sier hun til NTB

Men hun løfter likevel litt på lokket, og erkjenner at hun har gjort seg noen generelle tanker. Basert på erfaringer fra PST, tror hun det i likhet med i sikkerhetstjenesten vil være et behov for et løft innenfor digitalisering.

annonse

Samtidig vektlegger hun at samfunnsoppdraget til norsk politi fortsatt vil være viktig, samt at det er en kjerneverdi at landets politi er godt utdannet. Framover tror Bjørnland det derfor er viktig å fortsette arbeidet med å ivareta tillitsdimensjonen i norsk politi, og at politiet greier å levere troverdig i sin straffesaksbehandling.

Klar for å jobbe hardt
På spørsmål om hva slags politidirektør hun vil komme til å bli, gjør hun seg likevel noen tanker.

– Jeg tror jeg blir en lyttende politidirektør, ingen solospiller, og jeg er ikke engstelig for å bruke kompetente folk. Jeg vil være avhengig av god beslutningsstøtte. Jeg er ganske god på å jobbe, så jeg skal gå inn å gjøre alt jeg kan, sier den nye politidirektøren til NTB.

Bjørnland understreker at hun de tre neste månedene skal runde av arbeidet i PST, før hun tar fatt på jobben som politidirektør.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer sammen med alle de som jobber i norsk politi. Jeg vil fortsette i tre måneder før jeg veksler, men jeg har lyst til å runde av arbeidet mitt i PST på en ordentlig måte, sa hun under pressekonferansen.

Hun vil gå inn i stillingen som politidirektør 1. april 2019.

Lang erfaring
Bjørnland kommer fra Vestfold og er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo i 1991. Hun har vært både visepolitimester og politimester i daværende Vestfold politidistrikt fra 2003 til 2012 da hun overtok som sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Nåværende politidirektør Odd Reidar Humlegård (57) sa i september at han ville gå av når åremålet utløp i november i år. Han har vært sjef i Politidirektoratet siden 2012.

annonse

Assisterende direktør Håkon Skulstad har fungert midlertidig i stillingen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon