Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz i Brüssel. Foto: AP Photo/Alastair Grant, Pool
annonse
annonse

Østerrikske myndigheter har annonsert planer om å nekte asyl til migranter som ankommer landet ved hjelp av smuglere. Landets forbundskansler Sebastian Kurz har understreket betydningen av å «knuse menneskesmugleres forretningsmodell». Det rapporterer Kronen Zeitung.

Hensikten med endringene i Østerrikes asylpolitikk er å oppnå et mer rettferdig system, det har landets innenriksminister Herbert Kickl uttalt denne uken. Han mener at det eksisterende systemet er «det mest urettferdige og inhumane» mulige, da migranter som betaler menneskesmuglere har en definitiv fordel over mer sårbare flyktninger i nærområdene, når det kommer til å nå Europa.

Kansler Kurz deltok nylig i et TV-program på den østerrikske statskanalen ORF der den irregulære migrasjonen fra Afrika og Midtøsten ble drøftet. Statslederen inntok en lignende posisjon som sin regjeringskollega Kickl.

annonse

– Det er ikke de fattigste som flykter, men de som har råd til å betale, sa Kurz.

Nå har myndighetene altså annonsert at det arbeides med å få på plass mekanismer som gjør at man kan avvise asylsøknader fra de som tar seg inn i landet ved hjelp av smuglere. Ifølge forbundskansler Kurz er det et stort problem at afrikanere og andre har fått inntrykk av at «folk kan komme seg til Europa», og at dette leder til at folk drukner i Middelhavet, og lider som slaver og fanger i Libya, der de angivelig blir torturert.

Siden Sebastian Kurz og hans konservative parti ÖVP sammen med koalisjonspartneren FPÖ inntok landets regjeringskontorer har innvandrings- og asylpolitikken blitt langt strengere. Myndighetene har eksempelvis opprettet et nytt byrå for beskyttelse av grensene, for å forsikre seg om at krisen i 2015 ikke skal gjenta seg for Østerrikes del.

annonse

Østerrike skuffet nylig byråkratene i EU, da Kurz’ regjering besluttet å ikke signere FNs omstridte migrasjonsavtale, der migrasjon omtales som «uungåelig, nødvendig og ønskelig». Ifølge FN-avtalen skal migrasjon som i dag er illegal og irregulær tas inn i varmen og regulariseres. Østerrike har avvist avtalen, på grunn av bekymringer for landets nasjonale suverenitet over innvandringspolitikken.

Dette har ikke falt i god jord hos eurokratene. I en tale der han erklærte at EU «må gjøre alt som er mulig» for å drepe «populismen» på kontinentet, angrep EU-kommisjonens president Jean Claude Juncker statslederne som har gått imot FN-avtalen, og kalte dem «ignorante».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon