Steinbua der teltet til Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen som ble drept av tre menn under en fjelltur i Imlil stod. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er lille julaften. Har akkurat vært og trent og tankene kommer hele tiden tilbake til det bestialske drapet i Marokko. To skandinaviske jenter får hodene kappet av.

Jeg spør meg selv hvordan kan sånt skje. Hvorfor all denne ondskapen?Hvorfor alt dette hatet? Hvordan kunne dette skje.

Og hvor var jentene? Hva fikk disse til å campe alene i et muslimsk land i Afrika? Hvorfor lyttet de ikke til rådet om å ikke reise alene?

annonse

Jeg har så mange spørsmål, og det gjør meg trist at dette i det hele tatt kunne skje. Hvor naiv kan man være? Hvor lite innsikt har man i andre kulturers forhold når man gjør dette. Hva kan man om religion? Det er et tragisk drap. Det er også en tragisk naiv handling. Hvorfor tok de ikke bedre vare på seg selv? To flotte skandinaviske jenter som ble slaktet.

Marokko er et religiøst land med over 90% muslimer. Man drar ikke på telttur alene dit. Man overnatter ikke uten følge. Man beskytter seg mot farer. Farer som store forskjeller i levestandard og store religiøse forskjeller. Da er man utsatt som turist og som kvinne. Her er man i et land hvor kvinner vanligvis dekker seg til. Kvinner er usynlige og beskyttes ofte av mannen.

Er det ikke da et hån mot et annet lands kultur med kvinner på camping tur alene? Forstår man ikke hvor forskjellig man er og måter man lever på?

Forstår man ikke hvor utsatt man er for ran og drap? Jeg har så mange spørsmål og forstår ikke hvordan to oppegående jenter kan dra alene på camping tur til et muslimsk land. Dette er bare tragisk og trist. Jeg håper at andre som tenker samme tanker våkner opp av denne historien og tar bedre vare på seg selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon