(Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)
annonse
annonse

De siste ti årene har vært preget av en usedvanlig ekspansjon i sentralbankenes balanser, rundt en dobling. Dette har igjen ført til en kraftig økning i kredittvolumet som på verdensbasis nå er rundt $ 250 000 milliarder. For å sette dette i en sammenheng så er kreditt volumet i USA rundt $ 68 000 milliarder, noe som tilsvarer over 3,5 ganger BNP. Vi har aldri sett slike gjeldsnivåer tidligere.

Denne ekspansjonen i kreditt har ført til høyere priser. Papiraktiva som aksjer og obligasjoner har steget kraftig i verdi. Det samme gjelder fast eiendom. Samleobjekter innen kunst, gamle biler og vin har eksplodert i pris. Alt dette drevet av nytrykte penger og kreditt som søker avkastning og beskyttelse mot utvanning.

Den gjengse oppfatningen er at konsumpriser har vært stabile. Sentralmakten «eier» og definerer metoden for måling av konsumprisinflasjon og har lykkes med å indoktrinere folket til å tro på lav inflasjon.

annonse

Problemet er at hvis det blir for stor forskjell på kart og terreng så er det realitetene i terrenget som blir til slutt bestemmende.

I Frankrike har mellomklassen i flere år opplevd at lønningene i stadig mindre grad strakk til. Levestandarden falt jevn og trutt til tross for forsikringer fra myndighetene om at inflasjonen var lav.

Nylig forsøkte Macron seg med en ny avgiftsøkning, og det ble dråpen som fikk begeret til å renne over. Så mange som 84% av franskmennene støttet de gule vestene og selv etter ødeleggelser så er støtten over 70%.

annonse

Franskmenn reagerte på stadig fallende levestandard. Globalisten Macron satset på migrasjon, miljø, EU-hær og alt annet enn mellomklassen i Frankrike.

Det vi ser i Frankrike i dag er resultatet av en mislykket finans- og pengepolitikk som har ført til en skjult prisstigning som rammer mannen i gata hardt. Den europeiske sentralbankens stadige utvanning av euroens kjøpekraft har ført til revolusjonlignende tilstander i Frankrike. Bløffen om null konsumpris inflasjon er blitt avslørt. Hver måned opplever man at det er stadig flere dager igjen i måneden når lommeboken er tom.

En ekstrem pengetrykking har ført til en ekstrem vekst i kreditt som igjen har drevet alle priser opp, inkludert konsumpriser, og det er dette mellomklassen i Frankrike nå føler på kroppen.

Sultne mennesker er sinte mennesker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon