Ytringsfrihetsforbundet YFO
Jan Arild Snoen er ikke begseistret for et Ytringsfrihetsforbund i Norge.
annonse
annonse

Kommentator Jan Arild Snoen i nettstedet Minerva er den siste i rekka av samfunnsdebattanter som ikke ønsker Ytringsfrihetsforbundet velkommen.

Snoen valgte å vitse om bacon i halal-toblerone i det han skulle beskrive den nyetablerte organisasjonen.

– Det er noe jeg lurer på med dette nye livssynsamfunnet til Lurås – “Vi som vil forby andre livssynssamfunn og krever bacon i Tobleronen”: Må medlemmene ha skjorter i en bestemt farge, spurte han sine følgere.

annonse

Men ikke alle så humoren i innlegget.

– Barnslig humor/hets, skrev en person på innlegget til Snoen.

annonse

Jan Arild Snoen er også fast spaltist i Aftenposten. I 2017 skrev han en kommentar i avisen om «de hatefulle gubbene» hvor han gikk til angrep på de som kommenterte på Facebook-sidene til NRK og TV 2.

– Basert på egne erfaringer er jeg ikke i tvil om at temaer knyttet til innvandring og muslimer, inkludert terror, utløser de mest negative kommentarene. En del av dette er truende, voldsforherligende eller åpenbart rasistisk og bør slettes umiddelbart, skrev Snoen og poengterte at mange ytringer som var hatefulle aldri ble slettet.

Les også: Kjetil Rolness surmuler etter lanseringen av Ytringsfrihetsforbundet

Men det er ikke bare Minerva-journalisten som finner det moro å harselere med YFO. Også kjendisadvokat Jon-Wessel Aas, som har spesialisert seg innen ytringsfrihet, har lite godt å si om det nye forbundet.

– «Ytringsfrihetsforbundet» – forbundet for deg som mener at ytringsfrihet er friheten til å få ytre seg uimotsagt i et samfunn der alle ligner mest mulig på deg selv! (Også kjent som Persillebladforbundet), skrev han på Twitter.

Kommentaren fikk tommel opp av flere av hans journalistvenner, deriblant Dagbladet-kommentator Marie Simonsen.

annonse

Helge Lurås sier i en kommentar at flere misforstår intensjonene bak Ytringsfrihetsforbundet.

– Det handler ikke om å hindre noens meninger. Men vi har i dag fått et strafferettslig lovverk som beskytter noens meninger, livssyn og religioner og kaller det hatytringer hvis de utsettes for kritikk, mens andre meninger, verdier og livssyn er «fritt vilt». En slik forskjellsbehandling er et problem for demokratiet. Og den tøylesløse og vel på grensen til hatefulle reaksjonen som kommer mot Ytringsfrihetsforbundet er vel nettopp en bekreftelse på det vi sier og har begrunnet behovet for et slikt «livssynssamfunn» i. Det er underlig at Snoen og andre ikke ser ironien i sine egne reaksjoner, sier Lurås.

Man kan melde seg inn i Ytringsfrihetsforbundet her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon